Jump to content

Oružni list za držanje i nošenje oružja


Dado30

Preporučene objave

Poštovani,

potrebna mi je jedna informacija prije mog postupka.

Naime posjedujem oružni list za držanje i nošenje oružja,prvo sam ga dobio na osnovu lovstva pa je tako moj 9mm pištolj bio prijavljen kao lovačko oružje i nisam ga smio nositi sa sobom osim u koferu do lovišta. u međuvremenu sam podnio zahtjev za promjenu režima gdje su taj pištolj prijavili tj. promijenili naziv u oružnom listu sa lovački pištolj na pištolj i tako sam ga smio nositi na remenu sa sobom.

E ovako malo sam odužio,sada me zanima ako sam jednom dobio dozvolu za nošenje dali se može desiti ako sada zatražim promjenu oružja zbog dotrajalosti i kupnje novog,da mi daju odobrenje samo za držanje i oduzmu mi pravo na nošenje?? Uglavnom odobrili su mi nošenje prije 10 god. tada sam radio kao zaštitar i olakotna okolnost je bila izlazak na intervencije bez službenog oružja,a i sada sam zaposlen kao zaštitar jedino ne izlazim na intervencije.

 

Unaprijed hvala na odgovoru i objašnjenju!!

 

Lp!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema promjene oružja. Ovo koje imaš možeš zadržati ili prodati, a za novo ćeš tražiti nabavnu dozvolu. Javit će se netko tko je više u tome (ja radim samo provjere, ali ne donosim odluku o (ne)odobrenju držanja/nošenja), ali po nekom iskustvu, moguća je i jedna i druga situacija, tj. da ćeš i za novi komad dobiti držanje/nošenje ili samo za držanje, tj. nema jasnog pravila da dosadašnje odobrenje za držanje/nošenje automatski nosi i novo odobrenje za držanje/nošenje.

 

Što se tiče razloga za nošenje, posao zaštitara nije olakotna okolnost, jer se radi o tvom osobnom oružju, a ne službenom, i ne može ti biti sredstvo za rad.

 

Isto tako, lovačko oružje i oružje za samoobranu se može i nositi, a sportsko samo držati, tako da bi lov i samoobrana bili razlozi za nošenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija