Jump to content

pravo na novčanu naknadu s HZZ-a


ckalja

Preporučene objave

u lipnju mjesecu 2015.god sam dobio otkaz po službenoj dužnosti nakon 15 g.službe i od tada sam redovito prijavljen na biro. nisam imao pravo na novčanu naknadu,a sad me je poslodavac zaposlio na određeno vrijeme na 45 dana zbog povećanja posla. sad me zanima da li ću po isteku tog posla imati pravo na ikakvu naknadu za nezaposlene i ako bih imao pravo koliko bi to isto pravo vremenski mogao koristiti.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nezaposlena osoba ne može ostvariti novčanu naknadu, ako je radni odnos odnosno služba prestala:

- zbog povrede obveza iz radnog odnosa (otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika) kao i zbog teške povrede radne obveze (izvanredni otkaz), odnosno službene dužnosti,

 

Pravo na novčanu naknadu ne stječe nezaposlena osoba kojoj bi to pravo pripadalo po prestanku radnog odnosa odnosno službe ako je taj radni odnos trajao kraće od tri mjeseca, a prethodni radni odnos prestao na neki od gore navedenih načina.

 

Pravo tek trebas ostvariti:

- Pravo na novčanu naknadu stječe nezaposlena osoba koja u trenutku prestanka radnog odnosa ima najmanje 9 mjeseci rada u posljednja 24 mjeseca, a sa vise od 15 god. staza pravo na novcanu naknadu ces imati 390 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija