Jump to content

Ponovno pokrenuta ovrha iz 2011. godine - tereti se nasljednika


zlatano

Preporučene objave

Poštovani,

2012. godine preminuo mi je otac te sam naslijedio prizemlje kuće. Otac je bio alkoholičar bez primanja stoga nije plaćao nikakve režije. Struja i voda su isključene više od 15 godina, plin nije ni imao. Nikakvi računi ne dolaze. Kuća je derutna, prazna i nemože se živjeti u njoj.

Danas sam, na adresu na kojoj živim, u kasliću pronašao opomenu pred tužbu jednog odvjetničkog ureda za dug od 1600kn Čistoći koji je pripadao mom ocu a sad se tereti mene kao nasljednika.

Kante od Čistoće nema, kao ni računa.

Na opomeni ne piše za koje razdoblje je taj dug, nema ni specifikacije računa, osim da je to dugovanje iza pokojnika i da ga ja moram platiti u roku od 15 dana.

Datum na opomeni je 03.02.2016. a ja sam opomenu primio danas, bez potpisa uručenja.

 

Što mi je činiti?

 

Unaprijed hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

2012. godine preminuo mi je otac te sam naslijedio prizemlje kuće.

Datum na opomeni je 03.02.2016. a ja sam opomenu primio danas, bez potpisa uručenja.

 

Što mi je činiti?

 

Unaprijed hvala na pomoći.

 

na opomenu ne moraš reagirati ali i možeš.

pismeno (preporučeno i sa povratnicom ) obavjesti nadležne u Čistoći da dug potražuju u sudskom postupku (ništa više da nebi priznao dug i time prekinuo zastaru). traži ugovor za uslugu ili potvrdu o preuzimanju posude za otpad.

 

tek kad dođe rješenje za ovrhu(ako dođe) obvezno u ostavljenom roku (8 dana od primitka rješenja) pisat prigovor i u cijelosti osporavat potraživanje uz navođenje zastare potraživanja.

 

bilo bi bolje da to odradi odvjetnik. ako dobiješ spor (vjerujem da hoćeš) imaš pravo na povrat nužnih troškova (ako ih tražiš). sa odvjetnikom se dogovori o naplati računa za zastupanje po završetku spora od ovrhovoditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Primio sam rješenje Općinskog građanskog suda da se nastavlja ovrha iz 2011. godine koja je pokrenuta protiv mog pokojnog oca.

Naime, 30.12.2011. je izdan prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave za račune Čistoće od 07. mjeseca 2010. do 06.mjeseca 2011. Otac je preminuo u 10. mjesecu 2012. godine. Ni prije a ni poslije nije došao nikakav račun, obavijest, opomena. Nisu ga mogli ovršiti jer nije imao nikakva primanja, čak ni socijalnu pomoć i bio je alkoholičar sa osobnom još iz SFRJ. Dio kuće koji je bio u njegovom nasljedstvu, sada u mom, od 2000. godine nema ni struje ni vode tj. nikakve uvjete za život - doslovno se raspada. Slao sam zahtjev za ispis računa, kopiju ugovora, potvrdu o preuzimanju kante.... no ništa nisam dobio.

Znam da su računi od 07.mjeseca 2010. do 11.mjeseca 2010. u zastari bili prije pokretanja ovrhe.

Zanima me:

-mogli se se pozvati na zastaru za sve te račune (obzirom da je zadnji račun iz 06.mjeseca 2011.)

-ako nemogu za sve račune, mogu li se pozvati na zastaru za račune od 07.2010. - 11.2010.

Obzirom da je on preminuo usljed postupka, i sud je utvrdio prekid postupka 2015. godine (o čemu nisam imao pojma jer nisam obaviješten) mogu li se pozvati na zastaru cijele ovrhe?

 

Molim savjet.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija