Jump to content

Krivi obracun za komunalnu naknadu


tamtamtam

Preporučene objave

Bok... Nadam se da ima netko voljan pomoci jednom laiku. Imam ugostiteljski obrt, djelatnost barovi. Godinama sam placala krivo ispostavljeni racun za odvoz smeca, naime lokalno komunalno poduzeće me vodilo kao konobu. Na racunu to nije bilo istaknuto vec je samo bila napisana kriva litraza spremnika, i da napomenem da spremnik kojeg koristim je uvijek bio manje, tj točne litraze. U dogovoru s odvjetnikom podigla sam tuzbu za stjecanje bez osnove. Oni se sad pozivaju na zastaru za račune od prije tri godine, prebili su mi novac koji je preplacen u tekucoj godina, a za ostatak ne zele ni cuti jer je moja duznost bila provjeriti tocnost racuna (ne znam uopće tko ima predodžbu o litrazi spremnila al ok) ... Moje pitanje je, je li ta zastara od tri godine točna informacija? I postoji li neki zakon na kojeg se mogu pozvati? Ima li nade da vratim re pare? S obzirom da moj odvjetnik djeluje totalno nezainteresirano, molila bih vas da me uputite gdje da trazim slamku spasa. Hvala od srca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... Moje pitanje je, je li ta zastara od tri godine točna informacija?

 

Poštovani,

prema Zakonu o obveznim odnosima je, točno je. Naime, prema čl. 232 st. 1. podst. 1., tražbine naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće kad je isporuka, odnosno usluga obavljena za potrebe kućanstva, zastarijevaju za jednu godinu.

 

Međutim, kada usluga nije obavljena za potrebe kućanstva neće se primijeniti jednogodišnji rok zastare. Ako je tražbina za odvoz smeća utvrđena odlukom nadležnog tijela, a s obzirom na to da se radi o povremenim tražbinama, one zastarijevaju u roku tri godine. Povremene tražbine su tražbine povremenih davanja koje dospijevaju godišnje ili u kraćim razdobljima prema čl.226 st.1 istog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija