Jump to content

Problemi sa erste stambenim kreditom


Jozo2101

Preporučene objave

Postovani,prije nesto vise digao sam stan na kredit preko erste banke i pos-a..prve mi je 4godine drzava subvenc sa 50% mjesecne rate kretita.to je proslo i sad sam u petoj godini otplate kredita.U ugovoru je navedeno da je kamata za prve 4 godine fiksna a da u 5 i 6 godini moze rasti max 10%,medjutim nisu mi mjenjali kamatu,ostalo je po starom.

Ali problem je taj sto za 7 godinu i ostatke godina koje su ostale treba odrediti kamatnu stopu po trzisnoj kamati koja je aktualna u 6 godini otplate kredita.

Medjutim meni je banka sada u petoj godini otplate poslala dopis da se izvolim javit u poslovnici da mi nude kamatnu stopu koja je za 1% veca od trenutne te da to moram potpisat za navedenu sedmu godinu i za ostatke godina koje su ostale..

Znaci problem je taj sto me sad u petoj godini otplate zovu da to potpisem,a trebali bi me zvati tek iduce godine u ovo doba!

I jos mi nude fiksnu kamatnu stopu koju bi trebao potpisati i ovjerit kod biljeznika i koja je za 1%veca od sadasnje

 

Ja sam se oglušio na poziv i nisam se javljao banci,dali su mi rok od 3mj da se javim,od tada je proslo 4mjeseca i nitko me nije vise zvao iz banke

 

Dali me to banka zeli navuci i zeznut da potpisem ove godine,jer vjerovatno ce kamate jos padati pa me zele sad vezati za vecu kamatu kako bi imali veci profit na kamati?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija