Jump to content

Naslijedstvo od tate koji je živio u USA


Aldijana1910

Preporučene objave

Pozdrav svim forumašima

 

Ja zivim u Bosni i Hercegovini a moj otac je zivio u Kentucky, LuisVille.Preminuo je prošle godine,imao je životno osiguranje na 100.000$ poslije njegove smrti.A pošto su moji roditelji rastavljeni vec više od dva desetljeca.On je imao ženu sa kojom nije imao djece ali je bio ozenjen i zivlili su u "navedenom gradu gore" a nismo se vidili godinama, ali smo uvijek bili u kontaktu.Moj otac je imao samo mene,ja sam jedini njegov biološki potomak.Imao je i imovinu u USA.Moja mačeha je uzela svo životno osiguranje.U osiguranju nije bilo navedeno nicije ime,tako da je kao njegova zena mogla podignuti iznos.Mene interesuje da li ja imam pravo na neku žalbu u vezi toga.Jer znam da po nekom zakonu bi to trebalo ići 50/50 i šta da uradim dalje? Hvala unaprijed na svim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svim forumašima

 

Ja zivim u Bosni i Hercegovini a moj otac je zivio u Kentucky, LuisVille.Preminuo je prošle godine,imao je životno osiguranje na 100.000$ poslije njegove smrti.

....Moj otac je imao samo mene,ja sam jedini njegov biološki potomak.Imao je i imovinu u USA.Moja mačeha je uzela svo životno osiguranje.U osiguranju nije bilo navedeno nicije ime,tako da je kao njegova zena mogla podignuti iznos.Mene interesuje da li ja imam pravo na neku žalbu u vezi toga.Jer znam da po nekom zakonu bi to trebalo ići 50/50 i šta da uradim dalje?

 

Prvo morate ustanovit je li bilo oporuke.

 

Imate ovdje o zakonima u Kentucky-ju:

 

Intestate Succession in Kentucky | Nolo.com

 

Inheritance Laws in Kentucky | LegalZoom: Legal Info

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija