Jump to content

prijedlog ovrhe Hrt bez datuma


Asiyahnour

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Primila sam 23.3.2016. prijedlog rjesenja te rjesenje istovremeno od JB za neplacene tri Hrt pristojbe iz 2009/7.8.i 9.mj. Datum na rjesenju je 13.8.2010,ali na prijedlogu nema datuma kad je JB zaprimio slucaj.Ovdje na forumu se na vise mjesta spominje da je taj datum relevantan za zastaru eventualnog 7.mjeseca?

Druga nejasnoca je 5 god.razmaka od prvog pokusaja dostave na boraviste do drugog pokusaja dostave dok zat.kamate rastu?ako se po mojem Oibu vidi adresa prebivalista da li su duzni prvo slati tamo?na kraju su to ucinili(trazila sam uvid u dostavnice kod JB),ali nakon 5.5 god.Da ne duzim,mogu li se u prigovoru pozvati na nemarnost u dostavi

 

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče dostave, čini se da sud priznaje dostavu čak i kad ona nije obavljena. No to je za vas nebitno - JB može držati ovrhu u ladici godinama.

 

Primili ste rješenje o ovrsi, pa možete ili platiti ili prigovoriti, ili oboje.

 

Ako je rješenje bez datuma zaprimanja, vjerujem da sud takvo rješenje treba odbaciti, ako to stigne do njega, tj. ako se pošalje prigovor.

- slična tema

- pitanje je da li je to obavezan dio rješenja, tj. da li je tako bilo u vrijeme pokretanja postupka, vjerujem da jest, tj. da bi trebalo poslati prigovor JB...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bobo3 hvala na brzom odgovoru!

Svakako bi slala prigovor zastare dijela duga,a nisam sigurna da li je taj nedostatak datuma zaprimanja nesto krivo i da li je JB duzan ga dostaviti po novom zakonu..

 

Sto se tice lezanja predmeta u ladici dok kamate idu je strasno da im nitko nista ne moze...ja sam nazalost preslabo pravno potkovana da bi mogla uci u to,ali naici ce jednom na tvrdji orah.

Zvala sam Hanzekovice oni nude obrocno placanje cjelokupnog duga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Procitala sam vas primjer prigovora na zastaru dijela racuna i ujedno placanje duga....nisam shvatila je li vam to na kraju uvazeno?

 

Prigovor je u temi Jedan račun u zastari post #5. Još nekoliko ovrha sam platio na taj način - u njima nijedan račun nije u zastari, ali trošak nisam platio kako je napisano u ovrsi, jer je IMO proizvoljan (tema: Trošak ovrhovoditelja), pa napišem prigovor na trošak.

 

Još nisam dobio nijedan konačni odgovor da li je to uvaženo, a nisam dobio ni uplatnicu od suda koja se obično plaća na prigovor. Za jedan slučaj znam da je prigovor stigao do suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bobo3 hvala na brzom odgovoru!

Svakako bi slala prigovor zastare dijela duga,a nisam sigurna da li je taj nedostatak datuma zaprimanja nesto krivo i da li je JB duzan ga dostaviti po novom zakonu..

 

u prigovoru se pozovi na zastaru potraživanja duga. sud će odrediti šta je u zastari.

pozivanjem na djelomičnu zastaru ništa ne dobivaš. ali navođenjem da prijedlog za ovrhu ne sadrži datum zaprimanje prijedloga pa se nemože sa sigurnošču utvrditi kad je prijedlog zaprimljen (dali je zaprimljen nakon zastarnog roka ili prije?).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija