Jump to content

Raniji odlazak iz hotela zbog više sile


Deha

Preporučene objave

Rezervirala sam boravak za našu obitelj za tri noćenja u hotelu u Budimpešti. Nakon prve noći provedene tamo, muž se razbolio i morali smo otići iz hotela. Kada smo došli kući, otišao je dežurnom liječniku, dakle imamo i dokaz da smo iz hotela otišli zbog više sile. Pri odlasku, recepcioner mi je pojasnio da trebam platiti tri noći kako je bilo rezervirano i da je praksa da direktor odobri povrat novca odnosno korištenje iznosa u drugom terminu. Kako je bio Uskrs, direktor naravno nije bio dostupan pa su rekli da se javim e-mailom da to riješimo. Naivno sam, dakle, platila za sve tri noći. Javila sam se kasnije e-mailom i zamolila za povrat novca, no odgovorili su - gle čuda! - da je moguće samo korištenje preplaćenog iznosa u nekom drugom terminu.

Kako nam životni tempo ne daje velike izglede sa ćemo uskoro opet biti u mogućnosti otići u Budimpeštu, ta nam solucija ne odgovara.

Možete li mi pomoći informacijom imam li zakonsko pravo na povrat novca?

Hvala vam.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Praksa je da postoji rok za otkazivanje i ranijeg napuštanja hotela .Obično se boravak mora otkazato bez posljedica najmanje 7 dana ranije (viša sila nema veze).Cijena hotela nije jednaka za 3 noći kao za jednu noć. Povrat sredstava i visina povrata ovisi o pravilima hotela ,s kojima je gost već u rezervaciji informiran .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

To je sve stvar prakse hotela. Mogli su Vam otkazati rezervaciju i naplatiti samo jednu noć. To radim i ja kao vlasnik objekata koji se iznajmljuju, ali i drugi. Naime, u Španjolskoj prije par mjeseci morala sam ranije napustiti unaprijed dogovoreni hotel jer nije nimalo odgovarao standardima ni kategorizaciji koju nosi, te su vlasnici naplatili samo boravak koji se ostvario.

Moj savjet Vam je da odustanete od potraživanja. Ne isplati Vam se, a tko zna možda Vas put opet odvede u Budimpeštu.

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija