Jump to content

krađa u firmi


biliidol

Preporučene objave

radim u firmi gdje garderobama mogu samo radnici prići,imamo i zaštitara,ali pred 2 dana između 18.05 i 21 h ukraden mi je novčanik.Šefica smjene je prva napustila radno mjesto i nije zaustavila radnike već se odjavila u 21.02h i otišla doma.Pregled zaštitarke se odvija tako da pokažeš sadržaj torbe,a tijela ne pregledava nikad, ni hlače ,kadkad jaknu popipa.Mene zanima što mi je činiti, Bila sam u policiji i oni su rekli da kad imamo zaštitare policija nemože previše dalje od toga što raditi. Ja osobno sumnjam u šeficu,možete me savjetovati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih vam sugerirao da podnesete kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Podnesite je DORH-u, gdje možete spomenuti na koje osobe sumnjate. Krađa novčanika uvijek se gleda kao krađa, neovisno o količini novca u njoj, jer se uzima da je počinitelj išao za time da prisvoji sav novac kojeg će naći, a koliko točno nije mogao znati bez da ga ukrade.

 

Ne vidim ovo kao utaju, jer vi novčanik nikome niste povjerili niti pak je on pronađen negdje na podu ili se do njega slučajno došlo. Ovdje se radilo o ciljanoj krađi.

 

Činjenica da imate zaštitare ne znači ništa, po meni. Uostalom, što da je počinitelj upravo sam zaštitar? Govorim teoretski.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

državno odvjetništvo, što se može kao pojedinac tamo prijaviti,

 

Sami ste si odgovorili - državno odvjetništvo, u vašem slučaju Općinsko nadležno prema mjestu počinjenja. Tamo prijavljujete kazneno djelo krađe.

 

kakve ću posljedice imati u firmi,na ugovor sam a lopina je od šefice prijateljica

 

To sami najbolje znadete. Službeno i na papiru, ne smijete zbog toga imati bilo kakvih problema, neslužbeno može biti svega, čak i "sapunjanja daske". Ako pod ovim "ugovorom" mislite na rad na određeno, to će reći da protekom vremena na koje je radni odnos zasnovan neće biti produženja.

 

To je sada više stvar procjene što napraviti, a to više nije pravno pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Ažurirano

 

državno odvjetništvo,što se može kao pojedinac tamo prijaviti,kakve ću posljedice imati u firmi ,na ugovor sam a lopina je od šefice prijateljica

 

Ako ste označeni za odstrel u firmi ne možete tu više ništa. Vama je ukraden novčanik. Ako prijeđete preko toga , šutati će se s vama na sve moguće načine. Ne dajte na sebe, a ako znate tko je lopov , recite mu to u facu pred svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija