Jump to content

Odluka o ovrsi donesena kako se naplatiti!!!


anonimno

Preporučene objave

Pomozite ako možete!

Tužila sam bivšeg poslodavca zbog neisplate plaća i oduzimanja radne knjižice.Doneseno je riješenje o novčanoj isplati i vraćanju radne knjižice uz prijetnju ovrhe.Knjižica je vraćena ali novci nisu.Poslodavac se preselio u drugi grad gdje je otvorio obrt.Moj odvjetnik kaža da mu treba broj računa bivšeg poslodavca ili bilo koja pokretnina ili nekretnina na njegovo ime kako bi se ovrha mogla izvršiti.Problem je što ne znam kako doći do tih podataka jer mislim da ne mogu nazvati FINU ili BANKU i reći DOBAR DAN TREBA MI BROJ ŽIRO ILI TEKUĆEG RAČUNA OD TOGA I TOGA.Molim vas pomozite jer ne zaslužuje da se izvuče radit će to i dalje! :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, vidite, baš možete to napraviti... Zapravo, dio, šalim se malo... Uglavnom, sve što je potrebno je da uz pismeni zahtjev FINI u kojem ćete navesti ime i prezime bivšeg poslodavca te ime obrta, a kojim tražite da vam kažu broj njegovog žiroračuna, priložite i kopiju tog rješenja o ovrsi te se pozovete na čl.16b Ovršnog zakona i uz sitnu svotu od 17,00 kn koju ćete platiti FINI oni će vam dostaviti broj njegovog žiroračuna.

S druge strane, možete se i obratiti policijskoj upravi da vidite ima li koji registriran auto na njegovo ime. Isto tako, napišite im dopis u kojem navodite njegovo ime i prezime i pitajte ih ima li na njegovom imenu registrirano kakvo vozilo. Uz taj dopis, stavite i 20,00 kn u biljezima te priložite kopiju rješenja, a oni će vas obavijestiti o rezultatu,

Sretna potraga!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, ako je poslodavac bio d.O.o. onda možete sve zaboraviti jer sigurno ništa nema.

 

Druga, ne znam kakav Vam je to odvjetnik da Vas nije uputio u smislu odredbe čl. 16.b. ovršnog zakona.

 

»Dužnost davanja podataka o dužniku

 

Članak 16.b

 

(1) Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje dužan je, u roku od osam dana, na zahtjev osobe koja tvrdi da namjerava pokrenuti ovršni postupak ili postupak osiguranja dati podatke o tome je li neka fizička osoba osiguranik u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, po kojoj osnovi (radni odnos, samostalna profesionalna djelatnost, obrt ili samostalna djelatnost poljoprivrede) i kod koga, odnosno prima li mirovinu, invalidninu ili koju drugu stalnu naknadu o kojoj vodi evidenciju.

 

(2) Ministarstvo unutarnjih poslova dužno je, u roku od osam dana, na zahtjev osobe koja tvrdi da namjerava pokrenuti ovršni postupak ili postupak osiguranja iz evidencije o motornim vozilima dati podatke o tome je li neka osoba upisana kao vlasnik motornog vozila te o vrsti, marki, tipu, modelu, godini proizvodnje, registarskom broju motornog vozila i postojanju tereta na tom vozilu.

 

(3) Financijska agencija dužna je, u roku od osam dana, na zahtjev osobe koja tvrdi da namjerava pokrenuti ovršni postupak ili postupak osiguranja dati podatke o računu za redovno poslovanje nekog poslovnog subjekta, a ako ih ima više – o računu za redov­no poslovanje kojeg je taj subjekt odredio kao račun na kojem će se izvršavati nalozi za plaćanje zakonskih obveza i javnih prihoda, nalozi za naplatu vrijednosnih papira i instrumenata osiguranja plaćanja te nalozi s naslova izvršenja sudskih odluka i drugih ovršnih isprava (glavni račun).

 

(4) Na zahtjev suda osoba za koju ovrhovoditelj tvrdi da je ovršenikov dužnik ili da se neki dijelovi njegove imovine nalaze kod nje dužna je u roku od osam dana izjasniti se o tome ima li ovršenik i kakvu tražbinu protiv nje, odnosno nalaze li se i koji dijelovi njegove imovine kod nje.

 

(5) Podnositelj zahtjeva iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka dužan je u zahtjevu za davanje podataka navesti tražbinu radi čijeg će ostvarenja ili osiguranja pokrenuti ovršni postupak, odnosno postupak osiguranja te priložiti ispravu na kojoj se ona temelji.

 

(6) Osobe i tijela iz stavka 1. do 4. ovoga članka ne smiju obavijestiti dužnika o tome da su traženi podaci o njegovoj imovini.

 

(7) Ovrhovoditelj ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog povrede dužnosti iz stavka 1. do 4. i stavka 6. ovoga članka.«

 

Za nekretnine možete vidjeti u katastru preko posjeda ili možda u gruntovnici, a za ostale pokretnine dosta je da se u ovršnom prijedlogu naznači neka adresa pa ovršitelj popiše pokretnine koje se tamo nalaze.

 

Nije mi jasno zašto Vam Vaš odvjetnik to nije rekao...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija