Jump to content

Zlostavljanje djeteta


Lunca

Preporučene objave

Poštovani,

 

u procesu sam razvoda, naravno žena me uvjetuje sa posjetama djetetu iako još nema nikave odluke o tome kome je pripalo starateljstvo.

Žena radi u firmi gdje ima sedmično barem jedan do dva službena puta gdje se ostane i preko noći, te tada naravno zove da preuzmem dijete, a da ne ide na put ne bi mi dala da ga vidim, odnosno da prespava kod mene.

Pošto ne želim da se povinujem njenim naredbama, a imam želju da budem sa svojim djetetom i u borbi sam oko starateljstva, rekao sam da ne želim da preuzmem dijete.

Ona će sada da vodi dijete na službene puteve, na što je navodno dobila odobrenje direktora firme, a dok ona nije tu dijete će biti u hotelskoj sobi pod nadzorom.

 

Da li je ovo zlostavljanje djeteta i šta mi je raditi? Da li mi je na volju neki postupak protiv direktora firme koji je odobrio takav postupak?

Napomena: posao joj je važniji od djeteta i o ne odlasku na službeni put kod nje nema govora!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Lunca,

 

Želim Vam prije svega reći da jako dobro shvaćam situaciju u kojoj se nalazite; razvod, sukob i neizvjesnost oko dobivanja starateljstva, nesporazumi vezani za viđanje djeteta i mnoštvo drugih neugodnosti s kojima se neminovno suočavate u ovom stresnom periodu. Čovjek je ponekad izložen tolikim pritiscima da se zna dogoditi da se neki mehanizmi u njemu, do tada sasvim nepoznati, aktiviraju i potaknu ga na donošenje krivih prosudbi zanemarujući pri tom najvažniju komponentu. U vašem slučaju, a tako i tvrdite, najvažnija «komponenta» je vaše DIJETE za kojeg se nesebično borite. Sasvim mi je jasno, jer sam to i sam doživio i proživio, i na svu sreću prevladao, da ona strana kod koje je dijete vedri i oblači po vlastitom nahođenju koristeći kapaljku kao osnovni instrument za susrete. Sve je to jako nepravedno, graniči s emocionalnim zlostavljanjem i ucjenama, krše se djetetova prava, suprotna strana se osjeća ugroženom, onesposobljenom, diskriminiranom, obezvrijeđenom…i onda se u njemu aktivira onaj mehanizam, koji htjeli Vi to ili ne htjeli nazivamo osvetom, a što prevedeno znači: Zašto bi bilo sve po njenom? Gledajte, u ovoj cijeloj priči najmanje ste važni Vi i Vaša supruga, sve što radite, radite za ne(dobrobit) Vašeg djeteta. Da pojasnim: imale ste priliku provesti jedan dan sa svojim djetetom a to niste učinili, usput, propustili ste uvući se u krevet kraj njega i pročitati mu priču za laku noć, poljubiti ga prije spavanja i još nekoliko puta u toku noći provjeriti kako diše? Propustili ste osmijeh upućen Vama kad ujutro otvori okice. Zamislite samo koliko ste puno mogli dobiti za tu jednu noć? A moguće je da ih bude i više..ovako, Vaše je dijete samo u nekoj hladnoj hotelskoj sobi, dok majka obavlja svoje radne zadaće (to je uostalom sastavni dio njenog posla), dijete je u nepoznatom okruženju s nepoznatom osobom, a ta osoba ste mogli biti Vi. Gledajte, čovjek je kadar štošta učiniti da bi dobio odobravanje okoline, pretrčati 1.000 km i dobro se oznojiti da bi mu na cilju pljeskali i eventualno da bi osvojio neku od nagrada. Ja trčim maraton koji traje 4 godine zbog svog djeteta i trčim svaki put kad su i predviđeni i nepredviđeni susreti (kamo li sreće da ih je više). Savjetujem da tako trčite i Vi, jer siguran sam da ni jedna nagrada nije vrednija od poljupca vašeg djeteta, njegove sreće što ste zajedno, a pehar koji ćete tada osvojiti nije prijelazan nego trajan.

Direktora koji je tako velikodušno izišao u susret osobi koja nije imala kome dijete ostaviti ??!!! nemojte osuđivati. Razmislite samo da je ovo adut koji može iskoristiti protiv Vas u postupku ostvarivanja skrbništva. Ako želite savjet, onda potisnite negativne emocije i pronađite u sebi ono najpozitivnije, to je put koji vam preporučam, to je put do sigurnog uspjeha, ma koliko Vam bila neprihvatljiva uloga glumca u odnosu na režisera. Uostalom, filmovi koji se najviše pamte su oni po glumačkoj ekipi, a režisera rijetko tko i spominje. Želim vam puno uspjeha i pozdrav, V.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da razumijete situaciju u cijelosti, ali ako želi biti mama onda mora da se odrekne takvog posla.

Ne može imati karijeru i željeti da bude samohrana majka, pored mene živog i da me iskorištava na osnovu moje ljubavi prema djetetu. Mislim da je vrijeme za promjene, da se da očevima više prava i da nije svaka majka majka!!! Da je prava majka otkazala bi put, tražila bi premještaj na drugo radno mjesto, prilagodila se nastaloj situaciji itd.

Ja samo želim da osiguram da dijete ima majku, jer trenutno joj je sve drugo važnije od toga.

A gospodin direktor nikad nije niti bi poveo svoju vlastitu djecu na takav službeni put, a ne bih ni rekla da djeluje u najboljem interesu jer on prvi joj je trebao savjetovati da je ona prvo majka pa onda zaposlenik i da djetetu nije mjesto na službenim putevima. Valjda je Centar za socijalni rad dužan da spriječi ovako zlostavljanje, jer moja se ionako ne pika nikada, osim kad njoj zatreba, ja kažem DOSTA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A joj, pa ja polako ne mogu vjerovat da vas ovakvih još ima. Samo zato što neće više dijeliti život s vama na znači da svoj mora naglavce okrenut i odreći se posla. Čisto onako, a tko je brinuo o djetetu dok ste bili u braku a supruga morala na put.

Dragi gospodine, hvala Bogu prošla su vremena kad je ženi bilo mjesto isključivo doma, a sigurna sam da vašu bivšu još uvijek jako rastuži kad mora na put ili dijete s nekim ostaviti. Za dobro vašeg djeteta ponašajte se razumno i preuzmite brigu o djetetu u jednakoj mjeri kako se to trudi njegova hrabra mama. Inače, svaka pohvala i direktoru koji bi joj omogućio da dijete ide s njom.

Zanima me samo tko je vama važniji, vaše djete ili glupi inat i zaostala shvaćanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste školski primjer nepotrebnog inata! Pročitajte još jednom što vam je Vida napisao, jer je čovjek doista u pravu...oprostite na drskosti, ali imam osjećaj da je vaše dijete izazvalo više nježnosti u njemu nego u Vama...

Vjerujem da je grozno biti otac tijekom razvoda, i ako mi zbog ničeg drugog nije drago što sam žena, drago mi je upravo zato jer su institucije koje se bave provedbom obiteljskog zakona jako naklonjene ženama. Mogu razumjeti kako to može frustrirati, ali gospodine, ako na trenutak samo prigušite taj ponos i uključite razum, ne možete ne uvidjeti koliko griješite i koliko imate kriv stav.

 

Vi svojom odlukom dovodite dijete u položaj koji smatrate zlostavljanjem, da bi suprugu mogli optužiti za isto.

Dakle, vi vaše dijete svjesno osuđujete na zlostavljanje (po vašoj procjeni) samo zato da ne bi Vaš ego trpio. Kakav ste vi otac? Usuđujete se kritizirati majku što ga dijete dovodi u taj položaj, a vi radite to isto?!

 

Predlažem vam da prije pokretanja ikakvih tužbi preispitate sebe...što vi zapravo želite, želite li upravljati nečijim životom (supruginim) ili dobrobit vašem djetetu... Ako vam se toliko tuži- tužite, ali bar budite iskreni prema sebi!

Ja ne znam zašto to radite, ali za dobrobit djeteta nikako.

Shvaćam da vas frustira to što imate osjećaj da vam netko drugi naređuje i određuje kako ćete vi organizirati svoje vrijeme, ali gospodine, onog trenutka kad ste odlučili imati dijete vi ste se odrekli jednog dijela svoje nezavisnosti, onog trenutka kad ste se razveli još jedan dio vaše nezavisnosti vam je oduzet, ali nažalost, to je tako, i kad bi postojao najpravedniji sud on ne bi mogao isključiti tu međuovisnost vas i vaše supruge kao roditelja jednog djeteta.

Vjerujem da nemate 15 god, pa se nemojte tako ni ponašati.

Moju kritiku shvatite dobronamjerno, jer Vam nemam razloga željeti zlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija