Jump to content

Dvostruka naplata ovrhe - legalna???


Tilda9

Preporučene objave

Da li je moguće da naše postojeće zakonodavstvo omogućuje ovrhovoditeljima da dvostruko naplate ovrhu, a da je k tome dug izmišljen tj. nepostojeći?

odgovor je: Da, tako nažalost nadrapaju oni koji si ne mogu priuštiti odvjetnika, a to je većina stanovništva. Za ovrhe Komora ne daje besplatne odvjetnike, a ne postoji više ni besplatna pravna pomoć u vidu savjeta.

 

Dvostruka naplata ovrhe je moguća ako se vrši, s jedne strane s plaće a s druge strane s novčanih sredstava odn. bankovnih računa. U prvom slučaju poslodavac skida s plaće sve do naznačenog odn. punog iznosa ovrhe, a istovremeno i FINA skida s bankovnih računa također do iznosa navedenog u sudskom rješenju o ovrsi, odn. skida puni iznos. Pritom niti znaju da onaj drugi ovršeniku uzima za istu ovrhu, niti ih je briga jer ih nitko (nikakav zakon) ne obvezuje na to. Zakon je rigorozan ako odmah ne uzmu ma i najmanju lipicu što doluta na blokirani račun, ali zakonodavci ne mare što se puk dodatno osiromašuje a bogati nezakonito bogate - jer ne postoji zakonska odredba koja bi odredila tko je dužan nadzirati izvršenje ovrhe po svim osnovama!

 

To je moj konkretni problem. Upozorila sam odvjetnika koji mi je ovrhovoditelj da sam ga još lani isplatila, poslala mu moj detaljni obračun i tražila da obustavi ovrhu jer su mi u FINI rekli da samo on to može, inače da su mi dužni skidati sve do iznosa naznačenog u rješenju o ovrsi, te da oni ne mogu ni znati niti uvažiti obustave po istoj ovrsi koje su mi skidane s plaće, a isto je i s poslodavcem koji mi i dalje mora obustavljati od plaće sve do punog iznosa ovrhe!

 

Odvjetnik si trlja bradu, niti je obustavio ovrhu niti je tražio od banke popis svih uplata po toj ovrsi, jer zna da mi to banka neće dati, jer je to po njima poslovna tajna!

 

Sve što zakon predviđa je (Čl. 206 st. 6 Ovršnog zakona, NN 93/14) - upućivanje na novi sudski spor koji bi utvrdio je li ovrhovoditelj u cijelosti namiren! Pa ko voli nek izvoli! Tko si od Blokiranih može priuštiti novi sudski spor i platit odvjetnika ?!!! Ta i ovaj sud sam izgubila jer si nisam mogla priuštiti odvjetnika, a ovaj je smisalicama koje samo odvjetnici znaju i dobio ovaj spor i sjeo mi ovrhom za njegove pre-pre napuhane troškove !

 

Ima i niz primjera kako se legalno "prodaju cigle" tj. putem ovrha naplaćuju izmišljeni dugovi - nedavno smo od našeg upravitelja zgrade dobili uplatnice za navodno njegov posao na povezivanju KPU s ZK, nije nam pokazao odn. izdao račun već je samo naveo ukupan (nemali!) iznos - i morali smo platiti jer da nismo to bi nas itekako koštalo jer po zakonu žalba ne odgađa provedbu ovrhe, što znači da bi uz izmišljeni račun platili još i ovrhu, a tko bi se odlučio tužiti svjestan je da uz troškove suđenja koje mora odmah dati možda nikad neće dobiti povrat tog novca jer dok sud završi taj upravitelj kao poslovni subjekt može prestat postojat!

 

Eto kako naši zakoni potiču lopovluk i banditizam! Umjesto da štite interese poštenih građana!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija