Jump to content

Pucnjava i dojava susjeda


Cendrix

Preporučene objave

Ovako

Rodaka mi je netko docekao ispred zgrade prije par sana,bilo je kasno..,oko 23,30 sata.Rodak je izisao iz auta i vidio u daljini covjeka sa siltericom i u sportskoj odjeci kako dolazi put njega,kaze da kad je vidio siltericu odmah je znao da nesto nije dobro ,kretao se sporednom stranom,suprotno od njega,no kad je dosao blizu odjednom se prebacio u njegovu putanju i iz struka izvadio pistolj,rodak se snasao,poceo trcati put parka,ovaj je zapucao no nije ga pogodio,on je uspio pobjec(sve ovo nije htio izrec i policiji(,naime,pucnjavu je prijavio neko od susjeda,dok rodak nije htio suradivat dalje.I sad,hoce li policija nastavit dalju istragu,ili ne? Da ga je htio ubit mogo je kaze rodak,ali ocito nije htio i ocito ga je htio zaplasit.Rodak je imo nekih krim sukoba prije i sada ne.zeli suradivati u vezi ovog dogadaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je podnesena kaznena prijava, ona ulazi u obradu i predmet ide dalje svojim tokom.

 

Jasno, ako rođak ne želi surađivati biti će praktički nemoguće doći do ikakvih relevantnih saznanja, ali glede toga samo ću napomenuti - je li vam rođak siguran da će ovo stati na tome i da neće biti novih "prijetnji" istog tipa?

 

Život u konstantnom strahu nije život, ali isto tako se radi o njegovom životu, pa ako hoće, može ga i "žrtvovati". Njegov izbor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On je svjestan situacije,jos je pod sokom,kaze da razmislja jos o tome da ipak opise barem tog napadaca mup-u jer ga je unatoc silterici dobro vidio,koture lica,i nije mu poznat,a opet sta na racun takvog opisa mup moze,kad silterica opet i zaklanja veci dio glave,a i ono drugo-ako i da policiji izjavu,izvrsitelj i narucitelj napada mogu postat jos agresivniji....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je točno, ali tu su stvari otišle predaleko, budući se ne radi o nekakvim prijetnjama telefonom ili pismom, već o pucanju na čovjeka s namjerom ubojstva! Prvi put su fulali, a drugi?

 

I da su htjeli samo poslati poruku, to ne bi napravili na ovakav način. Ili ste izostavili vrlo velik i važan dio priče. No, kao što sam rekao - njegova odluka.

 

Postoji i Zakon o zaštiti svjedoka, koji pruža kakvu-takvu zaštitu, a identitet "naručitelja" se ionako znade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaze da ga je garant mogo ubit da je htio, a koliko znam policija jos sve vodi ko pokusaj ubojstva.

Konkretno,on ne sumnja u nikoga trenutni,sukoba odredenih je imao,ali tano 2007,ili.08.,iza toga nista,posebno i cudno jer se to tada desavalo u zagrebu,medutim on ne zivi u Zagrebu vec pet godina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaze da ga je garant mogo ubit da je htio, a koliko znam policija jos sve vodi ko pokusaj ubojstva.

 

Bez saznanja o svim okolnostima, pa i identitetu počinitelja, vrlo je problematično tvrditi da je 'mogao ali nije htio'. U kaotičnoj situaciji u mraku pogoditi osobu koja bježi nije vrlo nije nimalo lako, čak i na 5 metara. Osim ako osoba koja puca nije dobro utrenirana.

Sama činjenica da je vaš rođak rano uočio opasnost mogla je zbuniti napadača.

 

Konkretno,on ne sumnja u nikoga trenutni,sukoba odredenih je imao,ali tano 2007,ili.08.,iza toga nista,posebno i cudno jer se to tada desavalo u zagrebu,medutim on ne zivi u Zagrebu vec pet godina

 

Ovo mi se čini previše vremena za takav napad tek radi 'nekih određenih sukoba'.

Ili vaš rođak znade pravi razlog ali skriva neke činjenice (primjerice da točno znade tko je mogao poslati napadača , da je ostao dužan novac pa mu je netko u međuvremenu prijetio)... ili se možda radi o tome da je napadač zamjenio vašeg rođaka za nekog drugog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Previše je stvari koje ne znamo, ali svatko normalan, i svatko tko je ikada radio na ovakvom događaju će vam dati jedini ispravan, nromalan i logičan savjet: vaš rođak nema što zadržavati za sebe, sve što zna mora podijeliti sa policijom. Sve drugo znači da nešto krije, ne želi reći. Stvari su preozbiljne da bi on odlučio šutjeti. Policija je zaprimila događaj, radi i vjerovatno je obavila dosta radnji sa samo 2 % informacija koje zna, a vaš rođak ne zeli surađivati. Kako glupo bez obzira što je u pozadini svega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iza napada je uznemiren,nije pusio,sad je poceo dimit kutiju na dan,ima dijete koje ide prvi razred, kaze da i rece policiji neka svoja saznanja o mogucem napadacu i nalogodavcu,pitanje je sto bi bilo dalje ,sto ako osobe su prije imale jaku vezu u policiji,mozda vise.ne ali opet...

Isto tako,nakon pucnjave policija s interventnom tu kruzi gotovo svaku vecer pa se misli hoce li to razjariti napadace,on se vratio doma taj dan je bio kod majke u ZG,i jedno desetak osoba je znalo da je u zg,ali kaze da vjeruje da nitko od njih nije povezan jer ne vidi razlog a niti te osobe znaju ove druge osobe koje su bile u sukobu s njim 2008.

 

Ažurirano

 

Nije duzan novac nikome ,sve dugove je vratio prije par godina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...sto ako osobe su prije imale jaku vezu u policiji,mozda vise ne ali opet...

 

Onda se traži razgovor sa nadležnim županijskim državnim odvjetnikom i objasni do u detalja sve informacije, kao i moguće involvirane osobe na policiji.

 

...i jedno desetak osoba je znalo da je u zg,ali kaze da vjeruje da nitko od njih nije povezan jer ne vidi razlog a niti te osobe znaju ove druge osobe koje su bile u sukobu s njim 2008.

 

I dalje smatram da ga je netko od ovih 10-ak cinkao, jer kako su drugačije znali da dolazi? Pa ne čekaju ga valjda dečki još tamo od 2008. svaku večer?!

 

Druga opcija je ova Felixxova (zamjena), ali to bi, barem po meni, bila prevelika slučajnost.

 

Ne znam ni sam što bi više rekao, jer ako čovjek ne želi surađivati, badava sugestije bilo koga od nas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija