Jump to content

blokada računa i uplata na opunomoćenikov račun


dapi

Preporučene objave

Pozdrav, prodajemo stan koji je u cijelosti na suprugovo ime, vrijednost stana je 35000€, kupac bi 13000€ uplatio putem kredita na račun mog supruga,a ostatak u gotovini,međutim račun je blokiran, redovno se sa plaćee skida, i sad mene zanima da li se može uplatiti na moj tekući r. gdje suprug ima punomoć,nadam se da je pitanje razumljivo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

FINA vam neće sve uzeti, nego će vam uzeti onoliko za koliko je blokiran račun.

 

Nema veze što dug nije vezan uz nekretninu, budući da vjerovnik može pokrenuti ovrhu na nekretnini, može i tužiti za pobijanje dužnikovih pravnih radnji ako se ne može naplatiti na nikakav drugi način nego iz te nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kupac vam može isplatiti koliko god se dogovorite na ruke u gotovini ako njega ne veže njegova banka zbog kredita

 

dakle, dio koji njegova banka njemu odobrava kredit dogovorite da se uplati direktno vašoj banci na partiju kredita

 

za ostatak isplate koji on ima gotovinu, on NIJE dužan isto uplatiti na račun već vam može isplatiti u gotovini

 

ovrhovoditelji nemaju uvid u vaš želudac, koliko god netko to volio

 

također, to da će tužiti za neku možebitnu isplatu u gotovini jednostavno u praksi neće proći, pogotovo ako će do onda n jihov dug biti namiren, njih neće biti briga na koji način

 

Ako oni imaju ovrhu na nekretnini koja se prodaje, jedino šta oni mogu zahtjevati je da se dug plati da skinu zabilješku, a da li je nešto novaca plaćeno sa strane njih nije briga. Ako nemaju ovrhu na navedenoj nekretnini, jednom kad se ona proda, ogu vam staviti soli na rep ako nisu zatražili upis na nju prije prodaje tj. ako su ovršili samo račune.

 

Ovrha na novčanims redstvima nije automatski ovrha na cjelokupnoj imovini. Ovrha na cjelokupnoj imovini znači da se mora tražiti upis na svaku pojedinu nekretninu posebnim zahtjevom a temeljem dobivene ovrhe na imovini.

 

Oni nemaju ni pravo uvida u ugovor između vas i kupca

 

kupac neka vam dio koji je u gotovini isplati prije samog potpisivanja ugovora ili potpisivanja tabularne izjave, kako se dogovorite, a ostalo šta ide na račun, otići će na ovršeni račun s kojeg će FINA automatski naplatiti samo dio koliko vam je ovrha, ostalo će vam biti odblokirano kada vam FINA skine blokadu i naplati svoje troškove, ako više ništa nema u ovršnom slijedu. NIje zgorega odmah kada sjednu novci otići do poslovnice i malo ih požuriti jer imaju sklonost "zaboraviti" odblokirati novce mada bi po zakonu to trebali napraviti odmah drugi dan

 

iskustvo iz prakse

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Netocno je da nemaju pravo uvida u ugovor. Na temelju ugovora ce se izvrsiti uknjizba i ugovor se polaze u zbirku isprava koja je javna i u koju svatko moze dobiti uvid.

 

Netocno je i da ne mogu nista napraviti ako se nisu ranije upisali na nekretninu, jer postoji mogucnost podnosenja tuzbe radi pobijanja pravnih radnji duznika protiv prodavatelja i kupca, ako se ni na koji drugi nacin ne mogu naplatiti nego iz te nekretnine koja je prodana i za koju su novci primljeni u gotovini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija