Jump to content

život u štali - gospodarskoj zgradi


primorac1

Preporučene objave

Posjedujem kuću i pored kuće gospodarsku zgradu koja je izgrađena prije1968 godine. Sama zgrada ima u sebi struju i vodu , naravno spojenu od kuće. sad me zanima dali ja mogu na toj gospodarskoj zgradi napraviti 2 prozora i iznutra je urediti i živjeti u njoj. Ono što me zapravo zanima je dali me itko može radi tako nečega zakonski goniti ili kažnjavati. Dakle ne zanima me dobivanje kućnog broja ili broja nego isključivo da si je uredim i živim u njoj Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo pitanje iz domene Zakona o gradnji i Pravilnika o jednostavnim radovima i građevinama.

 

Tako je Pravilnikom određeno da bi se za dodavanje novih vanjskih prozora i vrata i drugih otvora u nosivim zidovima trebao izraditi glavni projekt za koji je potreban dokaz leganosti, što bi u vašem slučaju bila Uporabna dozvola za objekte građene prije veljače 1968. Uz naravno dozvolu za prenamjenu.

 

E sad, kad bi ste već imali ("imali") prozore, mogli bi ste iste promjeniti bez projekta ili ičega drugoga prema istom Pravilniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija