Jump to content

Problemi sa kreditom


Zvoni

Preporučene objave

Poštovani, hitnu pomoć/mišljenje bih molio,

 

Potpisao sam predugovor za kupnju stana u prizemlju privatne kuće. Kuća se sastoji od 3 etaže, kupujem prizemlje. Na stan postoji hipoteka od jedne poznate banke. Imamo pismo namjere banke da se hipoteka/kredit zatvori mojim kreditom, vlasnički list u kojem stoji da se prodaje 1 stan itd.

 

Taj stan je podijeljen pregradnim zidom u dva manja zbog lakšeg iznajmljivanja. Legaliziranjem cijele kuće 2015 godine (naručenim od strane vlasnika gornja dva stana) Rješenjem o izvedenom stanju, utvrđeno je sada da se kuća sastoji od 2 stana iznad te 2 stambene jedinice u prizemlju, dakle tim rješenjem ispala su 2 stambene jedinice umjesto jednog stana. To je procjenitelj odnekud izvukao mada to riješenje još nije predano na izmjeri.

 

Vlasnički list koji sam podigao kaže da je to jedan stan koji se sastoji od dvije sobe kuhinje itd.

 

Prilikom procjene nekretnine procjenitelj je utvrdio postojanje 2 stambene jedinice (iako smo mu rekli da je to jedan stan, što imamo i namjeru napraviti - ukloniti pregradni zid od knaufa)

U banci gdje smo odlučili kredit uzeti odbijaju dati kredit obzirom da su oni mišljenja da su to 2 stambene jedinice i da vlasništvo nije čisto, iako je provedeno etažiranje prilikom kupnje tog stana i na stan je uknjižena hipoteka druge banke.

 

Rješenje još nije

 

Rok iz predugovora teče, a mi ne znamo što ćemo..

 

Unaprijed zahvaljujem dobroj duši na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija