Jump to content

Povreda prava/kleveta


bluesky79

Preporučene objave

Poštovani prije svega pozdrav,

imam nekoliko možda i delikatnih pitanja, ali molim pomoć i savjet obzirom na težinu situacije.

Naime ovako, zaposlio sam se u firmi uz Managerski ugovor na neodredeno, nekoliko mjeseci nakon toga dešava mi se jedna situacija gdje sam izazvan teškom obiteljskom situacijom uzeo tablete za spavanje i završio u bolnici.

E sad dolazi ono ključno, na koji način i kako je moguće da jedan od kolega uz poznanstvo glavne sestre u bolnici dolazi do mog kompletnog zdravstvenog kartona i obznanjuje javno moju prošlost, te me on i direktor firme pred svim kolegama i poslovnim partnerima (od kojih ovisi moja poslovna karijera) proglašava nesposobnim za rad uopce, a ne samo u trenutnom poduzeću i pritom ruši moju karijeru kao takvu.

Da ne spominjem da je također širio glasine da ću na duži period završiti u nekoj psihijatrijskoj ustanovi, sto je neistina jer sam nakon dva dana otpušten iz bolnice bez ikakvih problema, a na spomen glavnom doktoru i pročelniku bolnice šta su dotični izjavili, ostao je zatečen i rekao da je to nedopustivo i neistina.

Uglavnom moja je poslovna karijera okaljana u koju sam ulagao godine, kroz školovanje i posao, te naravno da većinu tih izjava imam potkrijepljeno dokazima, što pisanih poruka trećim osobama od strane dotičnih, a tako i živi svjedok tj. jedan od poslovnih partnera kojem je sve to ispričano.

 

Najljubaznije molim savjet, sto i kako postupiti, te kakvi su mi izgledi za bilo šta.

Trenutno sam na bolovanju jer je evidentno da bi me se rješili istoga trenutka radi već poznatog smanjenja kadra, a ovo bi im došlo kao naručeno.

 

Unaprijed se zahvaljujem u iščekivanju realnog odgovora.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sa zdravstvenim kartonom tek treba dokazati. Moguće je da se vaš "kolega" raspitivao o Vama upravo zbog posla.

Ne znam kakav posao radite, ni jeste li tablete dobili na recept ili "crnjaka", to niste naveli, a može biti jako bitno u Vašem slučaju.

Ako ste na bolovanju pod dijagnozom "f"......., ne znam da li ćete se više moći vratiti na taj posao ako on podrazumijeva psihičku stabilnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

za zdravstveni karton imam pisani trag koji je od "kolege" slan trećoj osobi, ali nije bila riječ o raspitivanju radi posla već bespravno dobivenim informacijama o mojoj prošlosti unazad 20 godina i čak znam od koje sestre u bolnici (bivše partnerice dotičnog kolege), sve je proslijedio u svrhu svrgavanja mene tj. zauzimanja moje radne i rukovodeće pozicije. Nema govora o nesposobnosti jer je sam doktor rekao da se odmah vraćam na posao. Tablete su bile na "crnjaka" jer kao sto rekoh nikada mi ništa nije prepisivano od strane zdr. Ustanova tj. uvijek sposoban za rad. Posao koji obavljam je prodaja, dakle ništa sto bi bilo kakav zdravstveni tretman sabotirao.

Ono sto je mene "razljutilo" i djelomično paraliziralo moju poslovnu karijeru je širenje neistine poslovnim i vanjskim partnerima koji nisu dio internog kadra firme o nekakvim dijagnozama koje ne postoje, dakle praktički sam drugi dan mogao biti na poslu, ali znao sam šta bi me čekalo.. Mene trenutno ne zanima vraćanje na posao, zanimam me pravni dio, evidentno je da je narušen moj poslovni ugled, da sam dobio dijagnozu od osoba koji nisu niti kompetentne da to dodijeljuju, a kamoli da šire dalje prema van trećim osobama, te da bespravno ulaze i šire moj zdravstveni karton od prije 20 godina, sto je tajna doktor-pacijent, isto kao odvjetnik/klijent.

Ispravite me molim vas ako sam u krivu, te lijepo molim pravni savjet za dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za zdravstveni karton imam pisani trag koji je od "kolege" slan trećoj osobi,

Zakon o zaštiti prava pacijenata je to regulirao ali pretpostavljam da ste to već i sami proučili.

Dakle savjetujte se s odvjetnikom ako imate dokaz jer bi netko trebao gadno stradati zbog toga, prvenstveno davatelji informacije.

Moj savjet, ovako na prvu, bi bio odlazak inspektoru rada i prijava zbog toga. Razgovor s voditeljem odjela ili ravnateljem bolnice neće biti produktivan jer će oni štititi odjel odnosno bolnicu. Ulaskom inspektora se sve mijenja i oni čuvaju svoje stražnjice.

Što se tiče glasina, tu ne možete ništa. Gledajte, ja nisam pravnik nego vojni umirovljenik koji trenutno vodi uzgajivačnicu crnih slavonskih svinja. S glasinama konkurecije se susrećem svakodnevno i moram se boriti s tim ali glasine svejedno idu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija