Jump to content

Tužba za nesavjesno liječenje stomatologa


yummya

Preporučene objave

Zanima me mogu li tuziti (po mogucnosti adhezijskom) za nemar i naknadu bivsu stomatologinju. Sve zube sam morala ponovo popravljat jer bi ona samo natrpala plombe,a kvar bi se i nalazio ispod - sto je dovelo do vise uzastopnih bolnih ciscenja zubnog kanala, 1 zub koji je popravljala se odlomio bez ikakvog razloga (nije nikakav orirodni proces od starenja ili sl.),pogresno je

Dijagnosticala ozbiljni kvar za rast umnjaka. Da ne kazem da je 2 osobe radila istovremeno i cesto bez rukavica. Sestra mora nosit aparatic jer je ona skoro 6 g tvdila da ce se sami izravnat,mami je od njenog rada ispao jedan zub,druge i dalje nanovo popravlja -a prosla je bar godina od kad smo se prebacili (problemi i dalje traju). Znam da je tu vise osoba pa se moze dici jedna tuzba ili samo ja mogu za sebe podici.

Zanima me imam li osnove za tuzbu ili je tu moguce samo pokusat ici na naknadu ? (disciplinski ju prijavit je potpuni gubitak vremena)

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovakve slučajeve je vrlo teško anticipirati, jer ishod zavisi o provedenom vještačenju. Da ne spominjem dugotrajnost i skupoću postupka.

 

Da se krivo ne razumijemo, ja vas ne odgovaram od iniciranja postupka, već vam samo stvari stavljam u realnu perspektivu.

 

Nema sumnje da je stomatolog dužan u ispunjavanju svojih obveza liječenja zubiju postupati sa povećanom pažnjom, tj. pažnjom dobrog stručnjaka, ali nažalost kod nas vještaci u velikom broju slučajeva iskazuju solidarnost prema kolegi (osim u slučajevima velikih pogrešaka,koji su rezultirali smrću ili ozbiljnim oštećenjem zdravlja druge osobe, jer tu je vrag uzeo šalu), a upitno je kakve probleme konkretno sama imate (imajte na umu da ja nisam stomatolog, pa ne mogu stručno sagledati tu materiju).

 

No, ako imate volje, živaca, vremena i novaca - angažirajte odvjetnika koji se primarno bavi ovakvom vrstom slučajeva (odštete prema zdravstvenim djelatnicima).

 

Što se kaznenog segmenta ove priče tiče, ne bih to preporučio, jer ODO će se vrlo teško odlučiti da ide u procesuiranje ovog slučaja i najvjerojatnije će odbaciti kaznenu prijavu (jer je upitno narušenje zdravlja u opsegu koji je nužan za ostvarenje bića kaznenog djela).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija