Jump to content

pravilo desne strane


saša35

Preporučene objave

Poštovani,

 

imam pitanje u vezi sudara od 24.10.2016 koji se dogodio na T raskržju ulice Zoranićevih planina u Zagrebu slika dolje(i u prilogu) je situacija raskržja u trenutku sudara: Ja sa dolazio iz smjera crvenog automobila na slici tj. zaobilazio sam parkirani plavi kamion i namjeravao ići ravno prema Brezovičkoj cesti tj. ravno......ulica lijevo od plavog kamiona je slijepa ulica....nema prometnih znakova niti meni niti njemu...znači pravilo desne strane....ali od kamiona se ne vidi niti cesta a kamoli eventulni znakovi..osoba koja je dolazila automobilom iz slijepe ulice(isto se zove Zoranićevih planina) skretala je lijevo znači prema crvenom automobilu.....osobno sam prvi put išao ovuda kod nekog mehaničara(ironično haha!!) iza Brezovičke ceste i nisam znao da je iza kamiona desno ulica dok nije bilo kasno.....iako sam vozio polako kod zaobilaženja kamiona, vozilo se zabilo svojim desnim dijelom prednjeg branika u moju desnu stranu vozila jer je njegova brzina bila nešto veća(to je moja procjena jer je proklizao... čak se vide i malo tragovi njegovih guma na slici) i čovjek nije uspio stati i udario je u moje vozilo otprilike po sredini....samoje materijalna šteta meni puno veća njemu samo malo prednji branik

 

Jasno je da je osoba imala prednost jer je bila meni s desna ali da li je parkirani kamion utjecao na moju prosudbu tj. moju lošu prosudbu(uopće nisam vidio ulicu, a kada sam vidio već je bilo kasno) jer je jasno da je on potpuno zaklonio ulicu meni s desna u trenutku mog zaobilaženja.

 

Osobno nismo još niti ispunili europsko izvješće niti je bila policija na uviđaju. Razmjenili smo podatke i uslikali situaciju mobitelima jer nismo znali tko je kriv iako on tvrdi( vjerojatno s pravom) da sam ja oduzeo prednost.

Pitanje: da li da odem na policiju i tražim vještačenje s obzirom na poziciju kamiona(vozač kamiona je bio na mjestu događaja u trenutku sudara... da li riskiram onda i kaznu za oduzimanje prednosti s materijalnom štetom?) ili da priznam krivicu i namirim njegovu štetu iz svog osiguranja i pomirim se s klasičnim nepoštivanjem pravila desne strane ali bez policije ili da idem na sud(uz prethodno vještačenje i prilaganje slika i pozivanje svjedoka....u mojem autu su bili moja supruga i dvoje djece....kod njega ženska osoba ..vjerojatno supruga) zbog plavog kamiona?P61024-154647[1].jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

standardna prica: trebali ste se prilagoditi uvjetima na cesti...

kao sto i sami kazete, krivi ste, i to nije sporno.

 

kamion vas ne bi spasio u svemu ovome.

 

budete li se policija mjesala, moguca je kazna... dodatni trosak..

 

lijepo na osiguranje, vasa krivnja, i gotova prica...

 

ista drugo, misljenja sam da ce vas kostati samo jos vise i vremena i novaca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija