Jump to content

Pravo služnosti puta


Dobra ana

Preporučene objave

Stupila sam u posjed kuće i građevinske parcele po darovanoj nekretnini od strane roditelja prije 4 godine.Shvatila sam da susjedi koji imaju svoju kuću u blizini prolaze djelom moje parcele svakodnevno obzirom da ne postoji legalna cesta do njihovih kuća koje su sagradili i u toku kupnje i gradnje istih bili su upućeni da nemaju pristupni put do svojih građevina.Zanima me dali mogu koristiti pravo naplate prolaska kroz dio moje parcele ? i ukoliko mogu na koji naćin se to postiže.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Shvatila sam da susjedi koji imaju svoju kuću u blizini prolaze djelom moje parcele svakodnevno obzirom da ne postoji legalna cesta do njihovih kuća koje su sagradili i u toku kupnje i gradnje istih bili su upućeni da nemaju pristupni put do svojih građevina.

 

Je li ta njihova kuća legalna?

Ako nije, jesu li podnijeli zahtjev za legalizaciju?

To je kuća u kojoj stalno žive, ili vikendica?

 

Zanima me dali mogu koristiti pravo naplate prolaska kroz dio moje parcele ? i ukoliko mogu na koji naćin se to postiže.Hvala

Trebali biste prvo ustanoviti legalnost njihove gradnje, a onda ih eventualno pozvati da se dogovorite oko naknade za pravo služnosti prolaza i provoza. Ili im to pravo pokušati osporavati, ako oni imaju opciju da tuže nekog drugog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija