Jump to content

Rad sa skraćenim radnim vremenom i materijalna prava


degenija

Preporučene objave

Radi invalidnosti ,koja je nastupila uslijed bolesti radim skraćeno radno vrijeme (polovica punog). Za prosvjetne djelatnike koji rade na otocima, temeljem kolektivnog ugovora isplaćuje se tzv. "otočnica", ili dodatak na plaću u iznosu od 10%. Kako ja primam samo pola plaće, primam i pola otočnice. Otočnica se isplaćuje radi otežanih uvjeta života na otoku .Meni kao invalidu su još otežaniji jer često moram putovati na kopno radi liječničkih pregleda. Živim 24 sata na otoku, a ovako izgleda da 12 sati živim na Marsu.U zakonu o radu piše da su radnici koji rade skraćeno radno vrijeme izjednačeni sa onima koji rade puno. Mišljenja sam da bih trebala primati 10% otočnice od osnovne plaće, a ne od polovice koju primam. Molim pravni savjet. Toplo zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predlažem da pogledate što toćno u kolektivnom ugovoru piše za Vaš slučaj, a kako nije ništa specificiranom, mišljenja sam se ima primijeniti odredba o izjednačavanju prava s ostalim radnicima.

 

U tom slučaju trebate podnijeti pismeni zahtjev Vašem poslodavcu za zaštitu Vaših prava, na koji bi Vam poslodavac morao odgovoriti u roku od 15 dana, pa ako niste zadovoljni odgovorom možete u daljnjem roku od 15 dana od zaprimanja odgovora, odnosno od bezuspješnog proteka navedenog roka, zahtijevati Vaša prava putem suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija