Jump to content

Aneksija prijebracne ustedjevine


dreamer4

Preporučene objave

Postovani,

 

Tuzenik je aneksirao tuziteljevu prijebracnu ustedjevinu koja vrijedi vise nego 1/2 nekretnine zbog cega je tuzitelj prije 4 godine pokrenuo parnicni postupak na opcinskom sudu. Tada je samo tuzitelj bio uknjizen na 1/2 nekretnine. U tuzbi je zatrazeno da se stavi tocka na nekretninu dok tuzenik ne vrati tuziteljevu njegovu prijebracnu ustedjevinu.

 

Tuzenik se krajem prosle godine uknjizio na njegovu 1/2 nekretnine. Tuzenik je potom pokrenuo izvanparnicni postupak za razvrgnucem nekretnine i trazi da dobije 1/2 novca od prodajne cijene nekretnine na drazbi. Tuzitelj je imao odvjetnika koji je rekao tuzitelju da se ne moze nista uciniti pa mu je tuzitelj otkazao punomoc.

 

Tuzitelj je prije 1,5 mjesec samostalno zatrazio zabiljezbu spora od zemljisno-knjiznog suda. Trenutno se vidi plomba na nekretnini.

 

 

Ukoliko dodje do prodaje nekretnine prije nego se zavrsi parnicni postupak, tuzenik ce pocistiti novac i tuzitelj se nema zbog cega suditi (nece biti ni novaca ni nekretnine).

 

Puno Vas molim za savjet sta da uradim.

 

 

S postovanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dajte malo objasnite o čemu se radi,jer je napisano nepovezano.

O kakvom aneksiranju je riječ i kakvu parnicu vodite.

 

Bivsi "bracni drug" je aneksirao (skinuo sa bankovnog racuna) moju prijebracnu ustedjevinu i prebacio na druge racune izvan Hrvatske. Zbog toga vodim parnicni postupak 4 godine i sud namjerno odugovlaci. Sa druge strane, sud ubrzano vodi izvanparnicni postupak da proda nekretninu kako bi me ekonomski skroz dokrajcili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro protumačio,Vi imate strah da se u slučaju pozitivnog ishoda parnice nečete moći naplatiti,obzirom da se suvlasnička nekretnina u izvanparničnom postupku javno prodaje.

U vezi prijedloga za zabilježbu spora sam mišljenja da neće biti osnovan,budući da od ishoda parnice koju vodite neovise ničija knjižna prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija