Jump to content

godišnji odmor


toni22

Preporučene objave

molim vas za savjet u vezi godišnjeg. Radnica koja je na neodređeno već dugi niz godina radi od ponedjeljka do petka. Aneksom joj je ove godine u kolovozu dodano da radi i subotom. Samim time joj pripada i pravo na više dana godišnjeg odmora. Od kada bi joj to pravo na više godišnjeg počelo teći? Od dana potpisivanja aneksa u 8 mjesecu ili nekako dugačije?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pazite, ovo nije predmet zakonske regulative. Ali, zakon govori o 4 tjedna GO-a, pa idem logikom budući je dva tjedna (od po pet dana) GO-a već iskoristila, preostala 2 tjedna ima pravo na 6 dana (dakle, računajući i subote).

 

E, sad, mogli bi sitničariti, pa ići rastavljati cijeli GO do aneksa i produženja tjednog radnog vremena i nakon toga, dakle za 7/12 GO-a računati GO prema 5-erodnevnom radnom tjednu (12 dana), a za 5/12 prema 6-erodnevnom radnom tjednu (10 dana) - što će vam u konačnici doći na isto = 22 dana, jer budući je radnica iskoristila 10 dana (2 tjedna), ostaje joj 12 dana, a to su upravo preostala dva tjedna puta 6 dana, taman koliko joj iznosi tjedno radno vrijeme nakon aneksa. U svakom slučaju ste na istom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam najljepša Gman. Ako može još jedan sličan savjet. Ako radnica radi od ponedjeljka do petka 7 sati , te subotu 5 sati to joj je sveukupno 40 sati mjesečno kako je i navedeno u ugvoru o radu. Da li se i u ovom slučaju subota ne uračunava u godišnji odmor, jer opet radi 40 sati mjesečno neovisno što je tako napravljen raspored. Da li bi imala pravo na povećane dane godišnjeg prema ovoj situaciji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija