Jump to content

vodovodne instalacijesusjeda koje proizvode buku u mojoj spavaćoj sobi


tonka1010

Preporučene objave

Poštovani!

 

Naši susjedi su pred cca 6 mj. premještali vodovodne instalacije u svom ilegalno izgrađenom podrumu. Naime, koju i kakvu preinaku su susjedi radili nama je nepoznato, ali je činjenica da pred 6 mj. nismo imali takve -bučne, zvučne probleme na zapadnom zidu naše spavače sobe koja nam je ujedno i dnevna soba. Našu spavaču /dnevnu / sobu sa podrumom susjeda dijeli zajednički zid stambene privatne zgrade. S jedne strane zida je naša spavača soba, a s druge strane istog zapadnog zida sobe je podrum susjeda.Šum je vrlo glasan i neugodan i čuje se kod upotrebe vode kod susjeda, za njegove potrebe zaljevanja vrta, dvorišta, pranja auta, tepiha, radova sa mašinama za vodu , jer susjed je serviser, tako da izaziva buđenje iz sna svojom jačinom i snagom. Odmah na pomenuti zid naslonjen je naš krevet za spavanje pa su vibracije i šumovi čujni.

Napominjemo da smo tu od 1961 i da nije bilo problema čak i nakon ilegalno izgrađenog podruma pred 20-ak god sve do pred cca 6 mj kada su susjedi samostalno izvodili nama nepoznatu preinaku vodovodnih instalacija.

Za pretpostaviti je da su premještali vodovodne cijevi s nekog drugog zida upravo na zapadni zid naše sobe i da su pri tom posao obavili nestručno,ne koristeći se izolacijom cijevi i izolacijom zida i pravila struke.

 

Više puta smo molili susjeda da dođe u našu sobu i posluša zvuk te da nam pokaže podrum i sporne cijevi koje proizvode iritantni zvuk s druge strane zida naše spavače sobe.

 

Susjedi se ne osvrću na naše molbe kako usmene , tako i pismene. Nema nikakvih pomaka i očito po tom pitanju ne poduzimaju ništa.

 

Molimo vas naputak kome se obratiti u ovom slučaju i koje pravne radnje možemo poduzeti u riješavanju ovog problema.Postoje li neke odredbe i kojeg zakona za ovu situaciju.

Molimo Vaše cijenjeno mišljenje i savjet.

Ugodan dan!

Zahvaljujem

Tonka, Split

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija