Jump to content

Priključak na vodoopskrbnu mrežu


mv001

Preporučene objave

Pozdrav,

 

imam obiteljsku kuću koja se sastoji od prizemlja i kata, a koristi se kao jedan stan, za obiteljske potrebe. Vodoopskrbljivač je nametnuo dva priključka kod izgradnje, s dva vodomjera. Prije nekoliko godina je promjenjen način plaćanja, s tim da je smanjena cijena potrošnje po m3, a značajno povećana pretplata.

 

S obzirom na to htio bih ukloniti jedno brojilo, no vodoopskrbljivač to odbija napraviti i na taj način me obvezuje na plaćanje dvije pretplate.

 

Zanima me da li postoji pravna osnova na temelju koje mogu tražiti uklanjanje jednog priključka?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

 

Pravna osnova za takav Vaš zahtjev mora postojiati u općim uvjetima vodoopskrbljivača.

 

Kao što postoje pravila za priključak, tako moraju postojati i pravila za uklanjanje priključka. Morate se malo raspitati, progooglati možda. Nemojte ostati samo na njihovom odgovoru "ne može se". To nije valjan i zakonit odgovor. Tražite uklanjanje jednog priključka i gotovo.

 

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

LP!

Ako moze ,molim vas par savjeta , naime sestricna je kupila kucu prije nekih 3godine , iskreno nisu mogli puno birati tako da su kupili sto su tada s tim novcima mogli , bilo je receno pri kupnji (od strane bivseg vlasnika) da ce ici vodovod, ima 2 male curice , vodovod je nekih cca 300 metara od njih , no kada su se javili sada (opet dok su skupili novce) za prikljucak vode , receno im je (nakon sto su pogledali teren) da nece moci dobiti prikljucak jer nema do njih pritiska vode...

Iskreno mislim da se njima neda zezati s tim .... jer ja zivim em na brijegu em puno dalje pa imam vodovod ..tako da mi tu nisu jasni .. ili im nije racunica povlaciti 300 metara vodovod samo za jednu kucu?

Dali se mozda moze s njima dogovoriti nekako? Ili proba pronaci vodu negdje na dvoristu i kopati bunar? Hvala puno ...svaki savjet dobrodosao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija