Jump to content

Zaštita vlastitih prava kod ugovora o doživotnom uzdržavanju


hrvbranitelj

Preporučene objave

Moj otac i moja majka žive u zajedničkom kućanstvu.Majka ima 1/4 zemljišta na toj parceli i 1/2 kuće na toj istoj parceli.Otac ima 3/4 zemljišta na toj parceli i 1/2 kuće na toj istoj parceli.Zemljište je u ovim omjerima uvedeno u katastar i upisano je dok se još čeka na legalizaciju kuće na toj parceli koja će biti legalizirana tako da otac i majka imaju svaki svoju polovinu u toj kući.

 

Moja majka će ostaviti svojoj kćeri 1/2 kuće,ušteđevinu unuci i 1/4 zemljišta svojoj kćeri.Dok je moj otac svojih 3/4 i svoju 1/2 kuće odlučio ostaviti mome sinu tj.njegovom unuku.

 

Unuk sa djedom želi sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju no buni ga što isti može obuhvatiti?Naime,ima broj čestice za tih 3/4 koje mogu uvrstiti u taj ugovor no brine ga situacija sa tom njegovom 1/2 kuće gdje se još čeka na legalizaciju iste.

 

Kako bi morao napisati klauzule u ugovoru? Dajem 3/4 zemljišta broj taj i taj,te 1/2 kuće nakon što se ista legalizira tu i tu?

 

Ne želim dovesti sina u situaciju da mu netko osporava tih 1/2 djedove kuće,pa zamoljavam za savjet kako koncipirati taj ugovor o doživotnom uzdržavanju da obuhvati 3/4 zemljišta i 1/2 kuće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog narušenog zdravlja moga oca unuk odnosno moj sin je odlučio sljedeće.

 

3/4 suvlasničkog djela parcele moga oca će obuhvatiti Ugovorom o doživotnom uzdržavanju,te će se po realizaciji istog zabilježiti a nakon smrti moga oca će se upisati kao vlasnik.

 

Dok će 1/2 suvlasničkog djela na kući koja se nalazi na toj istoj parceli obuhvatiti Darovnim Ugovorom kada se ista legalizira.

 

Molim Vas za pomoć,znači zanima me sljedeće:

 

Ugovor o doživotnom je trebao obuhvatiti 3/4 suvlasničkog djela parcele i 1/2 suvlasničkog djela na kući no pošto kuća još nije legalizirana a moj otac odnosno djed je narušenog zdravlja,da li je moguće onda napraviti gore opisanu situaciju,znači samo u ugovoru o doživotnom staviti 3/4 parcele,a kada se kuća legalizira 1/2 realizirati darovnim ugovorom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako koncipirati taj ugovor o doživotnom uzdržavanju da obuhvati 3/4 zemljišta i 1/2 kuće?

upravo tako kako ste napisali
…te1/2 kuće nakon što se ista legalizira tu i tu?…

…brine ga situacija sa tom njegovom 1/2 kuće gdje se još čeka na legalizaciju iste.…

nema veze što nije legalizirana,može se navesti u ugovoru.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija