Jump to content

Reprogram kredita


asusas

Preporučene objave

Poštovani,

zbog financijskih problema nisam mogao otplaćivati hipotekarni kredit uzet 2006. godine na deset godina kod austrijske banke. Iznos sada iznosi oko 20 tisuća eura. Prije tjedan dana stigla je posljednja treća opomena prije prisilne naplate kredita. Zvao sam u banku iz koje su mi preporučili da se službeno obratim za reprogramom kredita i molbom da mi banka odredi neki novi mjesečni iznos, a kao jedan od razloga da navedem novozapošljavanje u obitelji kojim će i prihodi kućanstva značajno porasti (cca za 1000 eura). Molim Vas ako mi može netko pomoći kako da oblikujem tu molbu, što u njoj da naglasim i što da očekujem nakon nje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema neke posebne forme. U gornji lijevi kut papira staviš svoje ime i prezime, oib, adresu i kontakt broj/mail (sve jedno ispod drugog). Ispod toga, ali uz desni rub papira ide naziv i adresa banke (isto jedno ispod drugog). Ispod toga centrirano staviš naslov, npr. "molba za reprogram kredita", a ispod toga pišeš tekst.

 

U tekstu prvo napišeš da si korisnik kredita i podatke o kreditu (kad je uzet, iznos, rata, broj kredita - njihov urudžbeni broj). nakon toga opišeš kako je došlo do situacije da ga ne možeš vraćati iz kojeg će se vidjeti da to nije tvoja obijest, nego objektivne životne okolnosti.

 

Ispod toga napišeš da moliš za reprogram zbog novih okolnosti, pa navedeš i njih. Tu je bitno da naglasiš da si za dogovor jer ne bježiš od vraćanja kredita, ali trebaš i novac za život, pa da bi dogovor i deblokada računa bili na obostranu korist. U tom dijelu možeš zamoliti i za oprost dijela troškova/kamata, ako ti je razgovor s njima išao u tom smjeru.

 

Bio sam u toj situaciji, mada iz drugih razloga, i odobren mi je reprogram i otpisane su skoro sve kamate (u trenutku podnošenja molbe mi je ostalo 70000 kuna glavnice i 30000 kuna kamata, tako da su mi otpisali kamate).

 

Ako hoćeš, možeš mi poslati tekst privatnom porukom pa ti možda mogu još nešto savjetovati.

 

Sretno i javi kako je prošlo.:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija