Jump to content

ključevi obiteljske kuće


vlakica

Preporučene objave

Nakon očeve smrti, nasljedstva smo se prihvatili ja i majka. Majka je ostala živjeti sama u obiteljskoj kući. Majka je umrla prije dvije godine i u tijeku je postupak ostavštine kod javnog bilježnika. Pet mojih sestara imaju oporuku kojom tvrde da je majka svoj dio samo njima ostavila. Međutim, moja šesta sestra, moj brat i ja osporavamo tu oporuku.

Ja sam od njihovog odvjetnika tražio da mi dadu kopiju ključa obiteljske kuće, jer sam po rješenju o ostavini i ja vlasnik dijela kuće, međutim, oni mi ne daju taj ključ. Molim vas, kako mogu zakonski doći do tog ključa, to jest da uselim u jednu od mnogobrojnih soba u toj kući

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po rješenju o ostavini mog oca, meni je pripalo i upisano 1/9 obiteljske kuće, a majci 8/9 te kuće. Dakle u zemljišnim knjigama smo ja i majka bili upisani kao vlasnici obiteljske kuće, ali smo ujedno bili upisani kao vlasnici nekretnina koje je otac darovao meni, mojoj sestri i mom bratu. Moja majka je tužbom tražila da joj se prizna vlasništvo nad imovinom koju je otac darovao. Po toj tužbi sud je odlučio da se njena tužba odbije, ali je i donio rješenje da se cijelokupno vlasništvo upiše na prvobitno stanje, to jest da se sve ponovo uknjiži u vlasništvo mog pokojnog oca i sada se u z.k. on vodi kao vlasnik svega, iako je umro 1993.g.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija