Jump to content

Otkaz nakon isteka porodiljnog


minawe

Preporučene objave

Zaposlena sam na neodredeno, prvi ugovor je bio sklopljen na odredeno 01.07.2104 godine te nakon godinu dana sam dobila nastavak na taj ugovor sa datumom 01.07.2105 za neodredeno. Na komplikacije sam otisla 07.10.2015 i naravno do sad koristim porodiljni koji mi istice 22.05. 2107. Pitanje je koja su moja prava jer se ne planiram vratiti na posao. Naime radi se o poslu u casinu i nikako mi ne odgovara ni radno vrijeme radi bebe. Puno bi mi pomogli sa odgovorima, te se zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možete dati otkaz sporazumno sa poslodavcem ili, ako poslodavac nije suglasan, možete sami dati otkaz ne navodeći razloge, vi kao radnica to niste dužni. Međutim, u oba slučaja radni odnos prestaje vašom krivnjom, pa nećete moći ostvariti naknadu za nezaposlene s HZZ-a. Ipak, pobrinite se da prije otkaza ugovora iskoristite godišnji odmor u cijelosti za 2015., ako ga niste iskoristili, cijeli za 2016. godinu i razmjerni dio za 2017. godinu, ili od poslodavca zatražite da vam isplati naknadu za neiskorišteni godišnji odmor ako vam ne želi dati da ga koristite prije otkaza ugovora o radu. osim toga, možete odraditi i otkazni rok, ali predlažem da pokušate dogovoriti s poslodavcem da vam otkazni rok teče za vrijeme korištenja godišnjeg odmora tako da se ne morate mučiti oko čuvanja djeteta i odlaska na posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E sad ovako sta napraviti po pitanj godisnjeg, naime mi smo radile 3 tj mjesecno te smo nakon odradene nocne smjene bile tj dana slobodne, receno je da kao nee koristimo godisnji zato sto smo jedan tj u mjesecu slobodne. Po potpisanom ugovoru imam pravo na godisnji 4 tj u godinu dana. Nismo koristile ni slobodan dan nego to je sve bilo ukljuceno u tih tj dana slobodno mjesecno. Dali bi ja pismenim putem mogla traziti isplatu godisnjeg odmora. Iskreno eto neznam kako da to napravim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo što ste po tjedan dana bile slobodne, to je ustvari vaš tjedni odmor - vi ste radile 3 tjedna po 7 dana tjedno (8 sati), to je u 21 dan 168 sati, odnosno puno radno vrijeme. Mimo toga još imate pravo na 4 tjedna godišnjeg odmora, koji vam očigledno poslodavac nije omogućavao i time je kršio vaša prava iz Zakona o radu.

 

Predlažem da prvo razgovarate s poslodavcem i da ga uputite da ćete dati otkaz, pa ako on bude nerazuman, tada pisanim putem (preporučeno s povratnicom) predajte otkaz ugovora o radu poslodavcu i tada istovremeno možete i pisano zatražiti isplatu neiskorištenog godišnjeg odmora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija