gunnnerboy objavljeno: 27. travanj 2017. objavljeno: 27. travanj 2017. Kolege, imam pitanje pa bih Vas molio da mi pomognete i uputite me. nakon što je ovršenik prigovorio rješenju o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave , ovrhovoditelj je odgovorio na prigovor. No, prije nego je sud dalje odlučio i donio odluku o sazivanju ročišta, ovršenik sada pak priznaje i želi platiti dug. Moje pitanje glasi, da li se može ovrhovoditelj naplatiti od ovršenika ili mora čekati ipak odluku suda . Ako može primiti isplatu duga od ovršenika, koje su daljnje radnje ovrhovoditelja prema sudu? Hvala Citiraj
LjuboZG odgovoreno: 27. travanj 2017. odgovoreno: 27. travanj 2017. Kada ovršenik (sada tuženik) u cijelosti plati glavnicu, kamate i ovršni trošak, ovrhovoditelj (sada tužitelj) povlači tužbu u tom predmetu uz napomenu da tužbu povlači neposredno nakon izvršenog plaćanja od strane tuženika, slijedom čega je tuženik tužitelju dužan naknaditi i parnični trošak (ukoliko istoga u postupku uopće bude). Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.