Jump to content

Kupovina nekretnine uz ugovor o pretprodaji/stambeni kredit uz subvenciju države


Nina/

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Zainteresirani smo za kupovinu kuće iz novogradnje (u visokoj roh-bau fazi) od investitora (tvrtka tj. d.O.o). Idealna bi bila kupovina uz stambeni (hipotekarni) kredit uz subvenciju države koji su najavljeni u 7/2017.

E, sad, kako u našoj državi ništa nije 100% sigurno vezano za realizaciju tih subvencioniranih kredita (obećanja ludom radovanja), a postoji realna vjerojatnost da navedena nekretnina bude prodana nekom drugom kupcu koji bi imao dostupan cash u ruci, na koji način rezervirati tj. zakapariti nekretninu kroz ugovor o pretprodaji a da kasnije ne bude problema?

 

Točnije, ukoliko se s investitorom dogovorimo o plaćanju 40% cijene nekretnine prije tih subvencioniranih stambenih kredita, uplatom na njihov ŽR, kroz ugovor o pretprodaji (npr. sutra), te isplatu preostalih 60% iznosa do npr. 30.09.2017 (kroz subvencinirani kredit od strane države tj. APN agencije ili ako taj zakon ne bude izglasan, tada kroz redovan stambeni kredit). :)

 

Na koji način da se pravno zaštitimo tj. da tih 40% uplaćenih sredstava bude sigurno (kako to izdefinirati ugovorom o pretprodaji).

Uvjeti za subvencionirane kredite su da je nositelj kredita nema nikakvu nekretninu u posjedu (što nemamo, osim te koje planiramo kupiti).

 

Također, kupovinom nekretnine direktno od investitora tj. tvrtke se ne plaća porez na nekretnine (4%) pa pretpostavljam da ugovor o pretprodaji i kasnije ugovor za subvencionirani kredit od APN-a ne bi trebali imati utjecaj na taj porez s obzirom da se radi o jednoj (istoj) nekretnini.

 

Malo je komplicirano ovaj upit za sročiti, ali kad je sve malo komplicirano u ovoj državi, a malo je onih koji odmah imaju cash u ruci...

 

Hvala na svakom savjetu, preporuci, sugestiji....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima!

 

Zainteresirani smo za kupovinu kuće iz novogradnje (u visokoj roh-bau fazi) od investitora (tvrtka tj. d.O.o). Idealna bi bila kupovina uz stambeni (hipotekarni) kredit uz subvenciju države koji su najavljeni u 7/2017.

.

 

kuću kupuješ kreditom bavnke. banka isplati pridavatelju dogovorenu cijenu.

prije isplate kapare provjeri dali je na kući upisana hipoteka i ko je vlasnik. prije potpisivanja predugovora u gruntovnici izvadi vlasnički list (ne ga prigvatiti od prodavatelja). u gruntovnici traži zabilježbu klapanja predugovora.

subvencija kamata ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija