Jump to content

Pravo na godisnji


v_rex

Preporučene objave

Postovanje. Radim u firmi u zagrebu koja se bavi uvozom robe siroke potrosnje, na mjestu skladistara/ vozaca dostavljaca. Posto tijekom ljeta imamo povecan obim posla zbog turisticke sezone i dostave robe u ducane i hotele na moru, poslodavac ne dopusta nikome odlazak na godisnji odmor u sedmom i osmom mjesecu. Zanima me, da li je takva jednostrana odluka poslodavca uopce legalna i moze li on doista zabraniti npr. roditeljima sa djecom odlazak na godisnji na more? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

raspored radnog vremena i godišnjih odmora je u domeni poslodavca i ovisi o njegovoj organizaciji poslovnih procesa, ali je dužan odluke o godišnjim odmorima dostaviti radnicima 15 dana prije korištenja GO, i raspored napraviti najkasnije do 30.06. tekuće godine.

Što se tiče drugog dijela Vašeg pitanja - pri utvrđivanju rasporeda korištenja godišnjeg odmora moraju se uzeti u obzir potrebe organizacije rada i mogućnosti za odmor raspoložive radnicima, zakon ne kaže ništa više o tome, eventualno ako Vaš poslodavac ima kolektivni ugovor ili pravilnik o radu?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija