Jump to content

Izrada procjene rizika za poslodavca


gesaugen

Preporučene objave

Molio bih ispravku ako sam u krivu:

Stručnjak sam zaštite na radu 2. stupnja. Zaposlen sam kod poslodavca koji ima više cca 550 ljudi. Jedini sam stručnjak ZNR kod njega. Poslodavac nema ovlaštenje za obavljanje poslova iz područje zaštite na radu, pa tako niti za izradu procjene rizika.

 

Zakon i pravilnik o obavljanju poslova zaštite na radu mi nisu najjasniji po pitanju da li ja mogu napraviti za svog poslodavca procjenu rizika s obzirom da nemam niti ja niti poslodavac ovlaštenje za obavljanje takvih poslova?

 

Moje tumačenje zakona je da poslodavac koji zapošljava do 50 radnika može sam napraviti procjenu rizika i ne treba mu niti stručnjak niti ovlaštenje, dok poslodavac koji zapošljava iznad 50 radnika mora ili dobiti ovlaštenje zadovoljenjem uvijeta kako bi sam izradio procjenu rizika ili mora zaposliti vanjsku tvrtku koja ima ovlaštenje da mu napravi procjenu rizika - da li sam to dobro shvatio?

 

Također, da li to znači da poslodavac kojem primarna djelatnost nije bavljenje poslovima zaštite na radu no odluči zadovoljiti uvijete za dobivanje ovlaštenja (zaposli dovoljan broj stručnjaka ZNR potrebnih struka) te dobije ovlaštenje, da li taj poslodavac može izraditi procjenu rizika i za neku treću tvrtku ili isključivo može raditi procjene rizika za svoje radnike?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija