Jump to content

auto na kredit


anonimno

Preporučene objave

Ne znam ni sama odkud poceti..Evo ovako..

Majka je sinu, koji je imao nekakav privremeni posao, digla auto na kredit uz dva jamca. Jedan je radni kolega , a drugi njen brat. Sin nakon nekog vremena ostaje bez posla i prodaje auto, a majka, koja je imala jos jedan kredit, u nedostatku novca, ne placa vise rate za auto. Rate dolaze jamcima na naplatu, koju ni ovi nemaju od cega platit. Dolaze prijetnje sudom vec tri puta za redom, ali jos uvijek se nista ne desava. Status Quo..

Zna li neko posljedice ove price?

Moram napomenuti, da je majka manje vise iz straha od psihoticnog sina (bivseg dragovoljca), uradila to sto je uradila. Cijela stvar je vrlo cudna, jer mislim da se auto, koji je uzet na otplatu , ne moze prodat dok nije isplacen , a i ako moze i ako sad niko ne moze placati taj dug, mislim da treba pronaci auto i eventualno nadoknaditi stetu tj. naplatiti dug. Ima li neko misljenje o ovoj prici? Jos me zanima da li u slucaju majcine smrti, taj dug moze pasti na kcer, koja s tim nema nikakve veze. Majka zivi sa ocem djece (doticnog sina i kerke) s kojim se nekad davno razvela, pa pomirila, ali i ostala crkveno vjencana. Majka ima u vlasnistvu stan, ne bas neke vrijednosti, koji jos odplacuje i to je u principu sva njena imovina. Ostalo je u vlasnistvu bivseg supruga, s kojim je ona opet u zajednici, pa se pitam ima li pravo sad ona opet na njegovu imovinu? Uf ..vrlo komplikovano, ali ako itko moze pomoci sa savjetom, molim nek se javi i iznese svoje misljenje. Ima li jos takvih slucajeva ..to se zove sve 'lov u mutnom' u novostvorenoj drzavi. Ljude su mnogi nasamarili i jos uvijek to rade..sramota!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija