Jump to content

Žalbeni postupak


Tinkerb

Preporučene objave

Nakon smrti oca njegova brat (nas stric) i majka (nasa baba) tuze nas necake za ocev stan. Traze od nas navodni povratak novca kojim je nas otac kupio stan. Otac je stan uredno isplatio svojim novcem koji je dobio od naseg djeda (svog oca). Ovo je bilo 2007 godine. Otac nam je umro 2012. Tada su stric i baba pokusali traziti dio stana ili isplatu novca tokom nase ostavinske, ali im je zahtjev odbijen i upuceni su na parnicu. Parnica se vodila 4 godine i umjesto stana trazili su isplatu novca. Parnicu su izgubili. U meduvremenu baba umire. Stric upucuje zalbu na zupanijski sud i sada ocekujemo presudu. U oba prethodna slucaja tuzba je odbijena kao bez osnove u zakonu i radi zastare.

 

Pitanje: da li stric moze i dalje traziti svotu novca i za sebe i za preminulu babu ili samo za sebe? Koliko sanse ima za pobijedu nakon sto je proslo 10 godina i dvoje ljudi u slucaju su umrli?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , drot13 je napisao:

Na osnovu čega traže novac? To je tvoj djed posudio tvom ocu?

Moj djed je ocu dao novac. Stricu je dao zemlju. No, o tome nema nikakvih zapisa, sve je bilo samo verbalnim dogovorom. U meduvremenu, djed je umro, otac je umro, baba (jedan od tuzitelja) je umrla. Kupovina je bila proje 10 godina. Opcinski sud je odredio da ja odavno nastala zastara.

uređeno: od Tinkerb
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija