Jump to content

Rjesenje zalbe na ovrhu nakon 10 godina


smokvinlist

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Situacija je ovakva. Radi se o HRT pretplati.

U veljaci 2008. javni biljeznik donosi Rjesenje o ovrsi koje mi je dostavljeno u studenom te godine. U roku podnosim zalbu, te predmet odlazi na opcinski sud koji u veljaci 2009. godine donosi rjesenje da se dio ovrhe prihvaca, a dio ne, na sto sam ja opet dostavio zalbu u propisanom roku.

Pocetkom veljace ove godine (dakle prosli mjesec, 02.2018.), ravno nakon 10 godina (u medjuvremenu sam skroz zaboravio na taj predmet) zupanijski sud donosi rjesenje da se ukida rjesenje od ovrsi od opcinskog suda iz veljace 2009. iz razloga sto su trebali odbaciti cijelokupno rjesnje o ovrsi od javnog biljeznika, a ne samo dio, te da se vraca prvostupanjskom sudu na nastavak postupka.

Krajem veljace prvostupanjski sud donosi rjesenje da se stavlja van snage rjesenje o ovrsi iz veljace 2008. koje je donio javni biljeznik te da se ukidaju ovrsne radnje te da ce se postupak nastaviti kao u povodu prigovora.

 

Ono sto mene zanima, ima li ovdje elemenata za zastaru predmeta u ovom trenutku i sto mi je ciniti po tom pitanju? Da li da stavljam zalbu na ovo zadnje rjesenje ili cekam poziv za raspravu (kad se nastavi postupak kao u povodu prigovora) pa tamo stavim prigovor na zastaru?

 

Hvala vam!

uređeno: od smokvinlist
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Matrix je napisao:

dugogodišnje trajanje postupka nemože dati za učinak nastupanje njegove zastare.

Tako sam i mislio. Doduse mislim da to opet ovisi o kakvom je postupku rijec. Npr, jednom kad sam pisao zalbu na prometnu kaznu, i tjerao do Visokog prekrsajnog suda, na kraju sam dobio odluku da se kazna odbacuje jer je proslo xy godina od pocinjenja prekrsaja pa ja isti otisao u zastaru.

Zato nisam bio siguran da li mozda nesto slicno moze ici u slucaju ovog postupka.

Znaci li to teoretski da su oni moju prvotnu zalbu mogli drzati xy godina u ladici i npr nakon 20 ili vise godina mi poslati rjesenje da se zalba obacuje i da sam duzan platiti, u ovom slucaju HRT pretplatu zajedno sa kamatama koje su isli tih 20-30 godina?

Nisam nikada bio u ovoj situaciju, da je trajanje ovrsnog postupka ovoliko trajalo i da je nakon 10 godina zapravo vraceno na pocetak pa neznam uopce kako je najbolje postupiti u ovom slucaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 39 minuta, smokvinlist je napisao:

Npr, jednom kad sam pisao zalbu na prometnu kaznu

To su postupci koji se gone po službenoj dužnosti

 

Prije 39 minuta, smokvinlist je napisao:

Znaci li to teoretski da su oni moju prvotnu zalbu mogli drzati xy godina u ladici i npr nakon 20 ili vise godina mi poslati rjesenje da se zalba obacuje i da sam duzan platiti, u ovom slucaju HRT pretplatu zajedno sa kamatama koje su isli tih 20-30 godina

Bilo je i takvih slučaja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija