Jump to content

braniteljska mirovina


zgzoki

Preporučene objave

Branitelj sam mobiliziran 92. u 144 brigadu ,te se skinuo nakon 450 dana . u brigadi sam bio pozadinac te sam radio u skladištu oružja,hrane i ostale vojne opreme. Išao sam kuda je išla i cijela brigada i bio gdje su me postavili i radio što su mi naredili. U registru su mi napisali 450 dana neborbenog sektora. Po zakonu pravo na najmanju braniteljsku mirovinu imaju samo branitelji koji imaju najmanje 100 dana u borbenom sektoru. Po tome onaj koji je hranio , oblačio i čuvao skladišta oružja je manje vrijedan od onoga tko nije metka ispalio na borbenim položaju. Može li mi itko objasniti da li stvarno tih 450 dana provedenih na Baniji ,Sinju i Dubrovniku ne znače ništa. Nije mi jasno zašto mi je dodjeljen neborbeni sektor i da li stvarno nemam pravo na minimalnu braniteljsku mirovinu.

Bio bih jako zahvalan da mi netko objasni na što imam pravo kao takav branitelj. Bolestan sam sa 48 god. i 30 god. radnoga staža,nisam više radno sposoban, a  imao bi manju mirovinu  nego li onu  braniteljsku minimalnu. 

   Unaprijed hvala na odgovoru

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 8 minuta, malicovjek je napisao:

Nazalost braniteljski dosadsnji zakon i novi braniteljski zakon su po to pitanju vrlo jasni, uzima se u obzir samo borbeni sektor, pretpostavljam da nise bili jedini pozadinac pa kako su prosli vase druge kolege pozadinci sa tim odredjivanjem borbeni ili neborbeni sektor.

Bilo je puno šaranja i različitih odluka borbeni ili neborbeni sektor za istu stvar kao što je ovaj primjer.

Lp

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija