Jump to content

Zatupanje


anonimno

Preporučene objave

Zbog čega suci na vode račun o čl. 91. ZPP-a prema kojem ako VPS prelazi 50.000,00 kuna u imovinskopravnim zahtjevima punomoćnici mogu bit samo osbe s položenim pravosudnim ispitom.

Nadalje, ako stranka može samostalno sudjelovati u postupku zbog čega ne bi mogla dat punomoć nekom tko joj je prijatelj (ima pravosudni) ako ovaj to ne radi za naplatu, već odvjetnički lobi ui svemu dominira. Rješili su da je to Zakonom nedopušteno, a s druge strane kad doleze njihovi vježbenici netom s fakulteta, suprotno Zakonu to je OK i suci se ne protive.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suci bi trebali paziti na tu činjenicu po službenoj dužnosti, ali rijetko kad to čine. Mene za vrijeme dok sam bio vježbenik nikada nisu pitali (iako u to vrijeme nisam imao pravosudni), ali znam da je presuda na TS Zagreb pala zato jer vježbenik nije imao pravosudni.

 

pretpostavljam da se radi o pravnoj osobi, pa onda možda da zaposlite prijatelja na neko vrijeme kod Vas jer vas kao zaposlenik može zastupati - odnosno tvrtku u kojoj radi. ili probajte naći nekog odvjetnika koji će Vam postupak odraditi za proviziju...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija