Jump to content

Kazna za brzinu


nepar

Preporučene objave

Pozdrav. Prijateljica je dobila kaznu za brzinu napravljenu prije 3 mjeseca. Ograničenje 60km/h, brzina 104km/h. Kazna iznosi 2.000 kuna. Pola u roku od 3 dana. Savjetovali su je da navede da je ona vozila, onda da sačeka da joj stigne kazna od 2.000 kuna priznavanjem da je ona vozila, pa da se na tu kaznu zali zbog neke proceduralne pogreške i da se to prebaci na prekršajni sud. Onda bi je valjda trebali zvati na sud, gdje bi ona kukala i gdje bi navodno najgore sto bi mogla dobiti bilo opet kazna od 2000 od koje moze platiti pola u roku od tri dana, a najbolje oprost kazne. Napominjem da je imala manju kaznu za brzinu prije malo vise od godine dana, gdje je na licu mjesta platila 250kn. Jel to izvedivo ili da plati pola kazne u roku od 3 dana?

 

Pitanje nevezano za to. Snimaju li kamere na semaforima po Zg prolaske kroz crveno, konkretno na Aleji Bologne? 

Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djelomično krivo su ju savjetovali...

Sada može platiti tu ponuđenu polovicu ili dati svoje podatke, pa se kasnije žaliti na prekršajni nalog koji će joj doći. Stvar je samo u tome da po tom nalogu neće više imati pravo na plaćanje polovice, nego 2/3 kazne. U slučaju da se žali samo na visinu kazne, a prekršaj priznaje, sud može smanjiti kaznu, ali opet teško da će ići ispod te polovice koju sad može platiti...

Uglavnom, kod svih kazni gdje se može platiti pola, najčešće je upravo to najisplativije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, nepar je napisao:

 pa da se na tu kaznu zali zbog neke proceduralne pogreške i da se to prebaci na prekršajni sud. Onda bi je valjda trebali zvati na sud, gdje bi ona kukala i gdje bi navodno najgore sto bi mogla dobiti bilo opet kazna od 2000 od koje moze platiti pola u roku od tri dana, a najbolje oprost kazne.

Ako ide na ovo boldano onda nema više kukaknja ni za šta drugo a pošto time ne priznaje prekršaj sud joj ne mora kaznu smanjit ni za lipu (oprost ne dolazi u obzir) i platit će 2/3 kazne i sudske troškove.I dobit će dva boda.

Ako ne pošalje podatke ide opet kazna od 2 000 (ali bez bodova) a tu onda može ići na sud i kukat da je zaboravila poslat podatke i tražit smanjenje pa platit 2/3 od dosuđenog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija