Jump to content

suvlasništvo-etažiranje


gretchen

Preporučene objave

Suvlasnici smo polovice kuće  s rođakinjama. Svaka obitelj ima jednu etažu, garažu i ostavu te dio vrta. Ne dijelimo nikakav zajednički prostor i nikada nije bilo baš nikakvih suvlasničkih problema.

Naša etaža je imala nadograđeni nelegalni stambeni prostor dok su oni imali nelegalno dograđenu ostavu. Mi smo se odlučili za legalizaciju dok su oni smatrali da je to nepotrebno i odbili su sudjelovati.

Mi smo legalizirali kompletan objekt (uključujući i njihovu ostavu) i sve platili. Nismo od njih tražili nadoknadu troškova jer je s njima  bilokakav racionalni dogovor nemoguć.

Jedna rođakinja je bila upoznata s čitavim procesom, ali ga je u potpunosti ignorirala. Druga živi u inozemstvu, povremeno dolazi, ali s nikim ne komunicira pa ni sa svojom sestrom.

Nakon legalizacije pokrenuli smo proces etažiranja. Elaborat je gotov i trebali bi ga svi potpisati, ali one opet opstruiraju postupak. 

Napominjem da smo sve troškove mi platili i da ništa od njih ne tražimo.

Također podsjećam da oko nijednog dijela vlasništva nikada nije bilo spora.

Mi svoju polovicu kuće planiramo prodati u daljoj budućnosti s čime smo ih upoznali, odnosno ponudili im otkup.

Također napominjem da su materijalno jako dobro stojeći, da imaju druge nekretnine i da im ova kuća služi samo za povremeni boravak.

Molim vas za savjet kako da zaštitimo svoje vlasništvo, odnosno kakve daljnje korake trebamo poduzeti ukoliko suvlasnici ne žele etažiranje?

Unaprijed hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija