Nezauzeto ime objavljeno: 5. rujan 2018. objavljeno: 5. rujan 2018. Dobar dan! Prije mjesec i pol dana evidentirana sam u vožnji autocestom u suprotnom pravcu s 2.09 promila. Srećom, nije došlo do nikakve nezgode. Danas mi je uručen poziv za Sud i optužni prijedlog: 4700 kn + 6 mjeseci vozačka dozvola. Nemam namjeru žaliti se, ali mi nije jasno zbog čega je u optužnom prijedlogu navedena samo alkoholiziranost. Pa sam zaključila da ću za suprotan smjer dobiti posebnu prijavu. Ili? Citiraj
Nezauzeto ime odgovoreno: 5. rujan 2018. Autor odgovoreno: 5. rujan 2018. Zaboravila sam reći da mi je ovo prvi prekršaj Citiraj
drot13 odgovoreno: 5. rujan 2018. odgovoreno: 5. rujan 2018. Da, mogli su sve pisati na jedan optužni prijedlog, ali vjerojatno su odlučili da će ti za suprotni smjer poslati prekršajni nalog (što nije pogrešno). Citiraj
Nezauzeto ime odgovoreno: 5. rujan 2018. Autor odgovoreno: 5. rujan 2018. Hvala puno na odgovoru. Mozete li mi još samo reći koja je razlika između prekršajnog naloga i prekršajnog postupka? Na koverti mi piše prekršajni postupak. Citiraj
drot13 odgovoreno: 5. rujan 2018. odgovoreno: 5. rujan 2018. Sve je to prekršajni postupak. Optužni prijedlog se šalje direktno na sud i sud donosi odluku, a prekršajni nalog ide prvo osobi koja ga može odmah platiti ili se može žaliti, pa tek onda sve ide na sud. Citiraj
Nezauzeto ime odgovoreno: 5. rujan 2018. Autor odgovoreno: 5. rujan 2018. Aha. Sad mi je jasno. Hvala Vam još jednom i ugodan ostatak dana Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.