Jump to content

ADMINISTRATIVNA ZABRANA


Ranka2515

Preporučene objave

Pozdrav svima, nadam se da mi netko može pomoći informacijom. 

Muž mi ima tri kredita, uredno se otplaćuju, međutim rate kredite iznosa 5300 kn na plaću, kako koji mjesec od 5300 - 6000 kn, pa nekad ima od plaće 50 kn, nekad ništa, nekad eto 700,00 kn. Jasan mi je zakon o ovrhama koji jamči dio plaće na zaštićeni, međutim poslodavac ovo uredno isplaćuje na kredite, a od plaće ne ostaje ništa. Krediti su iz 2012. godine, jedan iz 2013. godine. Zanima me informacija, ima li ovdje nekih prava koje bi jamčile isplatu nekog dijela plaće. Prije je plaća bila veća, sada već 4 god živimo bez njegove plaće. Hvala.

uređeno: od Ranka2515
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro shvatio, ovo nije plaćanje po ovrhama, nego uredna otplata kredita, ali se u međuvremenu smanjila plaća, pa vam manje ostaje?

Ako je tako, na to se ne odnose odredbe o zaštićenom dijelu i sl., jer je suprug svjesno digao kredite i pristao da se otplaćuju od plaće.

Nemate mogućnosti reprograma kredita (duži rok - manja rata)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da. Čitala sam taj neki zakon sa izmjenama od ove godine, a definicija potpisane "administrativne zabrane" je izjednačena sa ovršnom ispravom, pa mi se totalno popetljao taj dio u glavi. Prema novom zakonu, koliko sam negdje shvatila trebale bi ići redom ne dirajući u zaštićeni dio. Nije mi presudno, ovako će prije bit otplaćeni, ali me zanimalo opcionalno. Hvala na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija