Jump to content

Ugovorna kazna - vezano za trgovinu


tomo777

Preporučene objave

Naime u jednom trgovačkom lancu greškom nisam platio jedan proizvod vrijedan cca 30,00 kn, te su mi napisali da moram platiti ugovornu kaznu od 500,00 kn sukladno njihovim Općim uvjetima. Ja to odbijam jer smatram da je ugovorna kazna nesrazmjerna tj. cca 15 puta veća od štete koja je mogla nastati (a nije, jer je proizvod plaćen). Odvjetničko društvo koje zastupa trgovački lanac mi šalje opomene i prijeti ovrhom i sudom. Što mislite jel će me oni tužiti i kako da se postavim u slučaju da dođem na sud?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime, trgovačkom lancu nije počinjena nikakva šteta i proizvod vrijednosti 30-ak kuna koji je pri izlasku pronađen kod mene, a nije plaćen, plaćen je odmah po intervenciji zaštitara, tad mi je uručena ugovorna kazna od 500,00 kn ! Nije mi jasni zašto platiti toliki iznos, ako su smatrali da želim dotični proizvod otuđiti (što nije točno, već se radilo o CD-u koji bi se oštetio u kolicima, te sam ga spremio u vanjski džep jakne, a na blagajni ga zaboravio predati) trebali su me prijaviti policiji za pokušaj krađe, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija