Jump to content

doktor-tužba...molim hitan odgovor


anonimno

Preporučene objave

Molim za pomoć, što trebam napisati u tužbi i koliko je realno tražiti odštete??? Naime, radi se o sljedećoj situaciji....doktor opće medicine izbacio me iz ordinacije, dao karton i rekao neka si nađem drugog lječnika. A ja sam trebala dovršiti primanje injekcija kod njega. I to samo zato što je bio iznerviran cijelim danom, a ja sam došla pred kraj vremena..itd.

Hvala svima na savjetima što da napravim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Relativno se slažem sa ovim zadnjim komentarom, ali ipak barem nazovite besplatni telefon za pritužbne protiv liječnika i njihove samovolje i slično..

 

Ali, ako ste trebali dobiti inekcije, tu se već radi o nečem drugom. On ne smije prekinuti terapiju i na taj način je ugrozio vaše zdravlje.. Kada bi terali parnicu, dobili bi je sigurno.. i tako.. al eto, valjda ste ostali živi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tko kaze da doktor nije u pravu??? prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju pravo na promjenu izabranog lijecnika postoji, osim na strani osiguranika, i na strani ugovornog lijecnika koji ukoliko su ostvarene potrebne pretpostavke a koje se odnose na okolnosti poremecenih odnosa koji onemogucuju daljnje lijecenje i pruzanje ugovorenih usluga zdravstvene zastite - ima pravo na odabir pacijenata!!!

 

na kraju krajeva, sigurno su vase intervencije bile izrazito neopravdane: dalaziti tamo i pizditi s nekim inekcijama Voltarena ili B-vitaminima!!! kako vas samo nije sram?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odštetu možete tražiti samo ukoliko Vam je dokazano nanesena stvarna šteta po zdravlje te ukoliko su Vam nanesene trajno neizlječive posljedice, odnosno, posljedice zbog kojih ste Vi pretrpjeli štetu (koju možete dokazati putem sudskih vještaka - liječnika te medicinskom dokumentacijom). Tužba je u tom slučaju opravdana, a odštetni zahtjev i njegova visina ovise o Vama stvarno nanesenoj šteti po zdravlje.

 

Što se tiče ponašanja liječnika, to je sasvim nešto drugo, ali morate znati da za njegovo ponašanje morate imati i nekog svjedoka koji će ustvrditi da njegovo ponašanje nije bilo ničim izazvano dodatno sa Vaše strane. On ovijek može tvrditi da ste ga isprovocirali, te iako nije u pravu, komisije će kod postupanja uvijek ići njemu na ruku.

 

Pitanje : da li Vam je nanesena stvarna i nepopravljiva šteta po Vaše zdravlje, ili posljedice koje i dalju traju, zbog neprimanja injekcije ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Prijavite da Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata. Prijava može biti i anonimna a osnovani su svi županijski ogranci sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata.

Naknada štete?! Možete probati...uz dobrog odvjetnika i malo pretrpljenog straha zbog npr. neizvjesnosti nastavka liječenja i samim time straha za vlastiti život :jumping: npr. sve je moguće.

Volim svoj posao, he, he

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi, budimo realni. I da ima osnove, kad doceka prvostupanjsku, pa drugostupanjsku, pa opet prvostupanjsku nakon ukinuca, pa ... Mislim da je bolje zaboravit sve nego se vucarat po sudovima. Uostalom, zar ne vidis da ima previse predmeta po sudovima i da treba smanjit njihov broj. Budi i ti jedan kotac u reformi pravosudja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ni onda. Ako je netko ikada čuo, vidio, pročitao da je netko zbog nečeg takvog izgubio licencu, nek ovdje javi.

 

A što se doktora tiče, to što je napravio to je njegovo Pravilnikom opisano pravo. On isto tako može zbog narušenih odnosa zatražiti ispis pacijenta iz svoje ordinacije. Pazite radi se o primarnoj zdravstvenoj zaštiti, nema govora o hitnoći, o tome da pacijent ne bi mogao biti zbrinut (hitna). Udruga o kojoj govorite ovdje nije vrijedna spomena, jer ne rješava ništa, samo komplicira bez veze. Prava je adresa ministarstvo zdravstva i HZZO koji direktno kontrolira opisani slučaj.

 

Pravilnik o načinu ostvarivanja prava osiguranih osoba Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na slobodan izbor doktora medicine i doktora stomatologije primarne zdravstvene zaštite ("Narodne novine" broj 106/04)

 

 

Izabrani doktor ima pravo odbiti izbor osigurane osobe kada:

 

– broj opredijeljenih osiguranih osoba koje ima u skrbi prelazi maksimalan mogući broj utvrđen općim aktom Zavoda

 

– između izabranog doktora i osigurane osobe postoji poremećaj međusobnih odnosa.

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Moj slučaj:

1 za vrijeme bolničkog liječenja ne želi izdatu doznake za bolovanje iako ima potvrdu orginal od bolnice gdje pacijent leži traži da pacijent prekine terapiju i osobno dođe po doznake (ili nema plače)

2) postavlja upitnike po dijagnozama i uputnicama svojih kolega specijalista (bude mi neugodno kada dođem na pregled pa me specijalisti u bolnicama pitaju tko ovo radi--- DALI ONA TO SMIJE)

3) radno vrijeme je od 07,00 popodne od 13,00 nje gotovo nikad nema (PROVJERITE SAMO NAZOVITE MED.SESTRU I RECITE DA JE NEŠTO TREBATE REĆI ĆE VAM DA NJE NEMA INAČE DO 08,00 ILI POPODNE DO OKO 14,00...S TIME DA ODE PUNO RANIJE....

4) od kud pravo liječniku komentirati, a ima sve uredne nalaze da se na lijekovima mora štediti zašto mi neda lijekove koje moram imati radi terapije

5) često joj bude ekces na poslu priznala je da se je već jednom opekla, a ja vidim da ona nastavlja po starom doslovce uvijek je loše volje čak istjeruje ljude iz ordinacije s izlikom da ima previše pacijenata - DOM ZDRAVLJA JE ŠTITI ČAK NEZNAJU GDJE IM JE KNJIGA ŽALBE KADA JE ONA U PITANJU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija