Jump to content

Koliko vremena izmedju poziva i saslusanja?


anonimno

Preporučene objave

Naravno da treba biti neki normalan razmak. Mislim da je to stvar prakse, a ne da negdje piše. A gdje Ste provjeravali? Treba vidjeti negdje u sudskom poslovniku o dostavi sudskih pismena. Možda niste odmah primili poziv. POziv na pošti stoji osam dana. MOžda niste primili prvi puta, pa ni drugi puta, pa je treći put poštar ostavio žuti papirić na temelju kojeg se podiže sudska pošta. Mnogo je varijacija. a možda je jednostavno tako kasno i poslano.. sretno sa pripremama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ne piše u zakonu kako rekoh već u sudskom poslovniku u dijelu gdje se navodi kako se sudska pošta dostavlja i u kojem roku se šalju pozivi za ročišta. a možda i ne. nisam sigurna. inače ja kad upućujem pozive onda ih šaljem i tri tjedna ranije. Uostalom vi se ne možete čupati na to na sudu. vjerovatno će naći ispriku za to. nije na vama da to sucima nabijate na nos. Uredno se odazovite, a svoje primjedbe uputite nekom drugom da ne bi zbog svojeg ponašanja izazvali ljutnju suca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi se nešto smatralo urednom dostavom ne treba proći tri dana! Vremenski interval od 3 dana nije znak uredne dostave. Uredna dostava pismena se smatram u najboljem slučaju kad je okrivljenik bilo u kaznenom ili prekršjanom postupku osobno potpisao primitak pismena i to u dijelu povratnice na kojoj je to predviđeno, a ako je potpisao neki član obitelji, a ne piše koji i ne piše da je prije toga da je obaviješten onda se to smatram neurednom dostavom. tako da to nema nikakve veze sa tim što pišete. razmak je razmak, ali uredna dostava nešto sasvim drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja konkretno znam da je u parnicama je potrebno da prođe rok od 8 dana jer se sve manje od toga smatra neurednom dostavom. Tako da ako je netko primio poziv u petak, a rasprava je zakazana za utorak i ako se stranka ili svjedok ne pojavi, tu se ništa ne može jer to nije uredna dostava. Dostavnice se uljepljuju u spis i svakako da ne mogu staviti da je poziv uredno primljen kad nije i to stoji u Zakonu o parničnom postupku.

U Zakonu o prekršajima bi također trebao stajati taj rok, ako ga nema onda se supsidijarno primjenjuje Zakon o kaznenom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primitak poziva dva dana prije same rasprave ne smatra se neurednom dostavom. poziv je dostavljen a to što je nekome prekasno nije isprika za nedolazak na raspravu. a ja konkretno znam jer radim sa prekršajima prema tome dostava poziva u kaznenom postupku se očito razlikuje od one u prekršajnom. sa sigurnošću mogu reći da se rasprave na općinskim sudovima zakazuju čak i mjesecima unaprijed, što na prekršajnim sudovima nije slučaj. prerkšaj nije nešto za što je nekomu potrebna priprema ili odvjetnik. zato se i zove prekršaj. netko ih čini svaki dan, netko rijetko, a kaznena djela se čine rjeđe nego prekršajna. kod kaznenih djela treba dostava biti najmanje osam dana jer su tu i predviđene duže kazne zatvora. prema tome nemojte govoriti o nečemu o čemu ne znate konkretno. a dostava pismena u prekršajnom postupku nije regulirana zakonom o parničnom postupku niti zakonom o kaznenom postupku. praksa je jedno, teorija je drugo. zato ta dostava nije nimalo začuđujuća. kakvih dostava ima to je još premija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija