Jump to content

Sunčana strana ulice

Korisnik
 • Broj objava

  661
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  9

Sunčana strana ulice je zadnji put osvojio dan veljača 23 2018

Sunčana strana ulice objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Sunčana strana ulice

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4007 pregleda profila
 1. otp banka i eos matrix i zatezna kamata

  Očito je da pokušavaju naplatiti nepostojeći dug generiran iz njihove knjigovodstvene evidencije u kojoj su računali zatezne kamate i na dio koji ste ovrhom na Fini otplatili pa tako pokušavaju dva puta naplatiti isti dug. Dakle, ja bih na vašem mjestu ustrajao na činjenici da je dug otplaćen i da ne postoji, ni glavnični dio a ni zatezne kamate. Razgovarajte što kraće kako ne biste nehotice priznali takav nepostojeći dug i uputite ih da svoje potraživanje pokušaju naplatiti prisilnim putem što će rezultirati sudskim postupkom kad prigovorite na eventualno JB rješenje. Recite im i da će zbog svoje tvrdoglavosti imati i znatne sudske troškove. Dokumentaciju koju imate a spomenuli ste obavijesti od banke ne morate im dostavljati, ali kažite da ćete im rado to predočiti na sudu ako ustraju u nezakonitoj naplati! Realno, radi se o sistemu APP (ako prođe, prođe) i do pokušaja prisilne naplate vjerojatno neće doći, ali budite oprezni!
 2. Stečaj potrosača

  Naplatne agencije se obično očituju pisanim putem i pokušavaju osujetiti pokretanje postupka. Možete otići raditi van a dio za vjerovnike ćete odrediti zajedno sa dodijeljenim stečajnim upraviteljem. Doista se brišu svi dugovi nakon roka kušnje, ali nitko ne može garantirati da netko neće protuzakonito pokušati ovrhu nakon toga jer za to nema sankcije. Vrlo je vjerojatno da neće. Postupak OS je relativna novost, stečajni povjerenici su novi i još se uhodavaju pa je vaša skepsa djelomično na mjestu.
 3. Stečaj potrosača

  1. Svatko vam može poslati ovrhu, ali vi uvijek možete prigovoriti pa će pasti na sudu. 2. Može ako vjerovnici vaš zahtjev ospore, ali to je malo vjerojatno. 3. Ne, dugovi su osobni i za njih osoba odgovara samo svojom imovinom. Držite se priče da ne posjedujete ništa osim bezvrijedne osobne imovine, starog mobitela. Visina dug u vašem slučaju nije bitna. 4. Onda će sud vjerojatno otvoriti i zatvoriti stečajni postupak, pod uvjetom da nemate imovine i ne zarađujete.
 4. HRT - prekršajna prijava

  Prema svemu navedenom vi živite u zajedničkom kućanstvu sa roditeljima a najbolji dokaz za to je izvadak iz zemljišnih knjiga koji možete isprintati i sa portala "uređena zemlja", zemljišne knjige! Osim toga imate uporište i u Zakonu o HRT-u članak 34, stavak 2 i 6 pa se na to pozovite na sudu! Mislim da imate prilično dobre šanse da izbjegnete prekršajnu kaznu ako se budete držali priče o zajedničkom kućanstvu u kojem živite sa roditeljima uz priloženi dokaz o vlasništvu roditelja nad cijelom nekretninom!
 5. HRT - prekršajna prijava

  Ako su utvrdili postojanje prijemnika NEPOSREDNIM OPAŽANJEM onda znaju i o kojem prijemniku se radi i kojeg proizvođača! Naime, u prijavi uvijek navode "da posjedujete TV prijemnik SONY tip taj i taj" Takvi su im i obrasci za prijavu. Dakle ja bih se tako branio na sudu, da nisu ni bili u objektu nego su izmislili postojanje uređaja i da uopće ne posjedujem uređaj ma koliko teško bilo uvjeriti Sud da postoji takav freak koji u današnje vrijeme nema ni TV, ni auto radio, muzičku liniju, mobitel ni laptop!
 6. Rok za žalbu

  Nakon prvostupanjske presude u parničnom postupku sud određuje žalbeni rok od 15 dana. Jedna strana u postupku podiže presudu na ročištu za objavu presude, recimo da je to bilo 1. u mjesecu. Rok za žalbu u tom slučaju je 15 dana od slijedećeg dana ili zaključno sa 16. danom u tekućem mjesecu. Druga strana u postupku nije prisutna ročištu za objavu presude već čeka objavu na oglasnoj ploči suda koja je uslijedila istog dana, i tamo stoji slijedećih osam dana. Pitanje je: od kojeg dana se drugoj strani u postupku računa rok za žalbu od 15 dana? Od 1. dana kad je presuda objavljena ili od zadnjeg dana objave na oglasnoj ploči? U tom slučaju bilo bi to zaključno sa 24. danom tog mjeseca.
 7. Stečaj potrosača

  Građani sigurno nisu preuzeli obvezu plaćanja jednostrano odredive kamatne stope, pristali na antocizam i zatezne kamate prema odluci kreditora! Cilj foruma je pravno savjetovanje građana pa i zakoniti načini rješenja teških situacija u kojima su se našli kao neuka i slabija strana. Ili da okrenemo ploču, i da je ovrhovoditelj dužan ovršeniku u ovom slučaju, bi li banka, agencija, osiguravajuće društvo postupilo u skladu da je moralno plaćati dugove ili bi iskoristilo sve mogućnosti da ne plati ništa. Na žalost imamo slučajeve da banke ne poštuju pravomoćne sudske presude a osiguravatelji ucjenjuju kod naknade štete. Moraliziranje samo jedne strane je jedan od češćih oblika manipulacije!
 8. Stečaj potrosača

  Shvatio sam namjeru vraćanja tih 25% Mister-X! I dalje mislim da je to nepotreban način ako se bilo kako može izbjeći plaćanje i najmanjeg iznosa. U osobni stečaj ljudi ulaze nakon dugotrajnog, višegodišnjeg lihvarenja vjerovnika koji naplaćuju dug na sve moguće načine, pripisujući i obračunavajući nezakonite kamate i troškove, vršeći psihološki pritisak ponekad na cijelu obitelj ovršenika i dovodeći ljude do ruba egzistencije. Moralna dvojba je tu suvišna a pogotovo kad osoba u postupku stečaja ne mora vratiti ništa u skladu sa zakonom, pa zašto to ne iskoristiti. Konačno, ne radi se o dugu prijatelju ili nekoj sirotinji već obično o bankama, osiguravajućim društvima ili nekim profesionalnim lihvarima poput naplatnih agencija. Dakle, Melchiore ako baš ne moraš, ne plaćaj im ništa u skladu sa starom parolom "Ni zrna žita okupatoru"!
 9. Stečaj potrosača

  Ako je netko spreman plaćati 25% duga pet godina, stečaj mu nije ni potreban jer će u tih pet godina otplatiti 125% duga.😏 Najbolje za stečajca je da nema ništa i ne može otplatiti ništa. 🙂
 10. Stečaj potrosača

  Znam za slučaj od prije petnaestak dana u kojem se radi o stečaju nezaposlene osobe kao što je i vaš slučaj! Na ročištu se pojavio jedan vjerovnik (iako ih je bilo više) i inzistirao na roku kušnje od pet godina pa je to sud i prihvatio! Sudac je dužniku rekao da bi postupak odmah bio gotov bez roka kušnje da se nije pojavio nitko od vjerovnika, ali na žalost to nije bio slučaj. Uglavnom, preporučam da izjavite da trenutno nemate prihoda i da kako stvari stoje ne možete ništa podmirivati a ne znate ni kada ćete moći. Izjavite i da aktivno i neuspješno tražite posao. U najgorem slučaju dobiti ćete rok kušnje od pet godina i "nadzor" stečajnog povjerenika! Nadzor sam stavio u navodnike jer se svodi na rijetku komunikaciju, uglavnom elektronskom poštom, bez stvarnog upliva na vaš život. Završetkom roka kušnje nemate nikakve obveze prema vjerovnicima, a i tijekom roka kušnje morate komunicirati samo sa svojim stečajnim povjerenikom.
 11. Dugovi nakon smrti

  Ne morate vratiti NIŠTA! Niste njegova nasljednica, a i da jeste, nasljednik odgovara za dugove do visne naslijeđene imovine! Zašto ste uopće pristali vraćati njegove osobne dugove i jeste li potpisali u banci da ćete vratiti njegov dug?
 12. HRT - prekršajna prijava

  NE POSTOJI nikakva veza između dana kupovine uređaja i zastare prekršajnog progona! Dakle, vjerojatno MirkoP nije dobro shvatio napisano u rješenju Prekršajnog suda, pa bi možda bilo dobro da anomizira Rješenje i stavi ga ovdje na uvid. Bitno je samo da je u vrijeme počinjenja prekršaja, prekršitelj bio u posjedu prijemnika, a ne kad je on kupljen!
 13. Erste banka i eox matrix

  Poštovana! Ako je ovršna isprava pravomoćna a u vašem slučaju je tako, zastara de facto ne postoji iako prema zakonu pravomoćna ovršna isprava zastarijeva u roku od deset godina, svakom radnjom vjerovnika pred nadležnim tijelom ona se prekida i počinje teći ispočetka. Osobni stečaj je odlična opcija za ljude koji imaju velike dugove i nemaju imovine ili je njihova imovina male vrijednosti. Ako ste u toj situaciji provedite postupak osobnog stečaja do kraja i riješiti ćete se dugova. U komunikaciji sa Eos-om je najgora varijanta priznati dug ili se dogovarati o otplati istog a naročito ako ste u postupku osobnog stečaja ili je dug nedefiniranog iznosa a možda i sporan ili u zastari. Psihološki pritisak koji vrše je posebna priča, ali morate znati da ste žrtva u toj igri i da sve ovisi o tome kako se postavite. Uopće ne morate komunicirati s njima, pogotovo s obzirom da imate originalnog vjerovnika za isti dug na fini pa bi bilo izuzetno glupo plaćati i Eosu ili se sa njima dogovarati u takvoj situaciji a i psovanje ponekad blagotvorno djeluje! Dakle, instant rješenja nema, ali koliko sam shvatio za sad vam ne mogu ništa osim što vam uzrokuju neugodnosti. Rekao bih da je poslodavac odlično postupio jer njihov dopis bez pravomoćne originalne ovršne isprave koja glasi na njih je samo popis želja! Bravo za poslodavca!
 14. Odricanje od prava po kolektivnom ugovoru!

  Ok, i sam sam pretpostavljao da je tako, ali očekivao sam čvršću argumentaciju od izjave ili mišljenja. Bilo bi dobro znati i kojim člankom Zakona o radu ili nekog drugog zakona ili podzakonskim aktom je to regulirano? U konkretnoj situaciji radnici su potpisali izjavu o odricanju od prava po kolektivnom ugovoru, postoji vjerojatnost da sve završi na sudu pa bi bilo dobro znati na što se pozvati!
 15. Poštovani! Zanima me da li je pravno ispravno i moguće da se pojedine fizičke osobe odreknu prava koje imaju po KOLEKTIVNOM UGOVORU koji je na snazi? Prema članku 80 ZOR-a ništetno je odricanje od godišnjeg odmora, ali nigdje ne mogu naći takvu odredbu za ostala pitanja regulirana kolektivnim ugovorom pa molim pojašnjenje. Dakle radi se o grupi ili pojedinačnim osobama koje uslijed pritiska poslodavca potpišu izjavu o odricanju od odredbi kolektivnog ugovora!
×