Jump to content

Wanksta

Korisnik
 • Broj objava

  929
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Sve što je Wanksta objavio

 1. Značenje u postupku

  Točno. Problem je da se i dalje osigurava loš rizik.
 2. Značenje u postupku

  Ponukan odgovorima u ovršnim postupcima ovaj podforum mi izgleda najbliži mojem nastojanju u prikazivanju da većina ovršnih postupaka ne služe svrsi naplate nego još većem (nenaplativom) zaduživanju. Moderator je slobodan ga premjestiti ili izbrisati. Pojam dužnik je osoba koja koristi neku uslugu i za to bez problema uplaćuje novac. Pojam ovrsenik je osoba koja je koristila neku uslugu, ali se bahati i neće isplatiti dug, nego ga zakon prisili da se dug naplati. Obično bez problema i u roku od par mjeseci. Kod nas, dužnik postaje bez problema svatko, što je izričit problem provjere vjerovnika, i kad nastupi problem naplate, zakon dužnika "prekrsti" u pojam ovršenik. Ali, to nije ovrsenik koji neće platiti dug pa ga zakon prisili da se vjerovnik naplati, kako bi trebalo biti, nego ovršenik koji nema sredstava i vjerovnik/ovrhovoditelj se doslovno iživljavaju nad njim sve većim dugom a znaju ili su zakonski trebali znati stanje budućeg dužnika.
 3. Promjena dobavljača

  Poštovani, Kućanstvo bi promijenilo dobavljača-opskrbu plina s Termoplina na RWE. Dali se treba obavijestiti o tome trenutni dobavljač ili se može samo potpisati ugovor s RWE-om ?
 4. Značenje u postupku

  Eto, jel je to odgovorno ponašanje osiguratelja ? Ne samo damping cijenama, nego se osiguravalo bez ikakve provjere šteta s poklanjanjem bonusa. Veliki štetnik dobiva bonus u drugom osiguranju i nastavlja s štetama, samo da se ispuni plan koji u konačnici skupo košta sve osiguranike.
 5. Amex

  Ako redovno plaćate dug nije im cilj pokretanje ovrhe.
 6. Značenje u postupku

  Uplatio sam obvezno osiguranje i polica je poskupjela. Razgovorom sa savjetnikom osiguranja i pozivom upravi rečeno mi je da su morali poskupjeti radi šteta i troškova koja imaju u vezi tih šteta. Znači osiguratelj može bez problema osiguravati loše rizike a zatim gubitak rastočiti na sve osiguranike bez posljedica.
 7. Amex

  Koliko vam je još ostalo duga amexu ?
 8. Značenje u postupku

  Iako se moram nadovezati da sredstva koja su dobivena kreditom ne bi smjela biti daljnji "jamac" za povrat kredita, nego po pravilno ispitanim rizikom da osoba samostalno bez problema od plaće isplaćuje dug, što većinom nije slučaj. Nekako da usporedim, Toyota je povukla nova vozila (bilo na netu) jer se bez razloga na 30% novih auta uključivao airbag. Toyota je priznala grešku i povukla vozila na servis da se greška ukloni. U HR sam slušao neki dan na HR1 da 50% kredita je nenaplativo. Ni jedna banka nije poduzela nešto u smislu priznanja odgovornosti. Svako bi se upitao, npr. prodajem đem i svaka druga flašica je pokvarena, znači nešto kod mene ne štima u proizvodnji.
 9. Značenje u postupku

  Na ništa. To je i meni bilo čudno, dobio kredit a nema ništa. Po zanimanju za taj slučaj informiran sam da je bio jamac osobi koja navodno isto nije dobila dogovoreni iznos. Po vašem upitu od tog kredita, osoba koju sam spomenuo nije dobila sredstva da ih potroši.
 10. Značenje u postupku

  Na kavi sudjelujem u nekom razgovoru o ovrhama..jedan poznanik ima ovrhu (koliko sam shvatio pravomoćno rješenje o ovrsi već godinama ) a pošto nema primanja (radi povremeno na crno ) postoji mogućnost da promijene sredstvo ovrhe na pokretnine-stvari, čisto da ovrhovoditelj prekine zastaru. Onako razmišljam što je on to u zadnjih 10-15 godina vrijedno kupio..da se ovrhovoditelj namiri, prvo ga ovrhovoditelj godinama blokira, onemogući mu da zaradi a onda kao ajmo vidjeti što imaš vrijedno jer to nismo uradili kad smo trebali. Naravno da mu je banka isplatila poveći kredit na osnovu ničeg.
 11. Kredit za blokirane

  Banke su odjednom postale oprezne u odobravanju kredita.
 12. zastara ovrhe na osnovu zaduznice

  U teoriji ju mogu prekidati desecima godina (što se zove "iz objesti"). Koja svrha ako se u praksi ne naplate.
 13. zastara ovrhe na osnovu zaduznice

  Naplaćuje nenaplativo.
 14. zastara ovrhe na osnovu zaduznice

  Na novčanim sredstvima je već bila ovrha pa bi promjenu trebalo dokazati na sredstvu imovine koje nema.
 15. zastara ovrhe na osnovu zaduznice

  Ovrhovoditelj može prekinuti rok zastare promjenom sredstva ovrhe, ali mora navesti predmet ovrhe. Pošto vi nemate imovinu to nije u mogućnosti i smatram da bi zadužnica zastarjela s rokom, znači ne može se više sudski tražiti da morate nešto platiti. Ako je tražbina zastarjela ni nasljednik ne može odgovarati za dug, samo se treba pozvati na zastaru. Finu možete telefonom preko oiba kontaktirati ili mailom.
 16. Amex

  Malo izvan teme..nadam se da u VŽ ima otvorenih radnih mjesta.
 17. Nemocna

  Slažem se sa postom Ruby Danderfluff. Moram iznjeti i svoj stav da je postupak odobrenja iznosa kredita u uvjetima koje ste opisali ravno kaznenom djelu banke.
 18. Značenje u postupku

  Bračnom paru u CH je isplaćen kredit u iznosu 80 500,00- CHF (cca.500.000,00KN) Nakon godinu dana bračni par je prestao vraćati kredit. Banka je podnijela tužbu protiv bračnog para radi dugovanja. Sud je tužbu glatko odbio jer je utvrdio da banka nije ispitala rizik prilikom sklapanja ugovora o kreditu i ugovor je proglašen ništavnim. Obergericht Bern Urteil ZK 12/706 vom 28.Januar 2013.
 19. Amex

  U ponedjeljak je bilo drugačije s pozivom da dođete u ured. Dogovore preko telefona uzimajte s rezervom, iako ako redovito uplaćujete iznos smatram da će se riješiti dug što je naravno obostrano u interesu.
 20. Amex ovrha

  U redu jer ako imate prebivalište u RH a niste na policiji ostavili adresu u inozemstvu, moguće rješenje o ovrsi bi vam moglo postati pravomoćno.
 21. Amex ovrha

  Znači na policiji ste naveli adresu u inozemstvu ? Iz razloga
 22. Amex

  Da nazovete sutra javio bi se drugi djelatnik/ca i vjerojatno rekao nešto drugačije. Najbolje da tražite sve napismeno ili kako su vam javili da dođete osobno.
 23. Određuje se ovrha

  Ako ste zaposleni ovršenikov dužnik je vaš poslodavac.
 24. Amex ovrha

  Po novom zakonu ne može se za taj dug ovršiti nekretnina, pošto ste vi vlasnik mogu jedino tražiti vrijednu pokretninu u njemu dok ishode pravomoćno rješenje o ovrsi slijedom dokaza da nemate sredstava na računu. No, vi ste kod roditelja u inozemstvu, 6 000 kn valjda nije problem za izdvojiti i podmiriti neupitan dug ?
 25. Amex

  Iz VŽ do ZG je sat vremena vožnje. Baš iz razloga bi trebali otići po njihovom pozivu i dogovoriti se.
×