Jump to content

Wanksta

Korisnik
 • Broj objava

  663
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Sve što je Wanksta objavio

 1. Gotovinska isplata

  S tim radom na crno smatram da i država gubi na porezu i ostalim davanjima, ,(mislim da sam postavio to pitanje na caffe forumu,) ali eto tako sam radio više godina a koliko čujem i dalje ima puno takvih slučajeva.
 2. Gotovinska isplata

  Prije nekoliko godina, ja sam bio prijavljen na minimalac a ostatak (puno više od minimalca) mi je isplaćivan na ruke. Kako je poslodavac to radio, ne znam.
 3. Kredit u Švicarskoj

  Upravo sam pročitao članak da je sud u Švicarskoj (Wallis) onemogućio iseljenje osobe iz Švicarske u Mađarsku jer nije podmirila dug. Dužnik je čak dogovorio sa vjerovnicima određenu svotu koju bi vraćao, a sa zajamčenim minimumom bi dobro živio u Mađarskoj. No, presuda suda ne dozvoljava odjavu boravka iz Švicarske dok se dug ne podmiri. (List Beobachter)
 4. POVRAT POSUĐENOG NOVCA

  Možda se zaposli ili naslijedi nešto a možete ga i kazneno prijaviti za prijevaru ako je svjesno posudio novac bez namjere da ga vraća.
 5. Značenje u postupku

  Tako je, ima na žalost mnogo takvih korisnika tu na forumu i osoba izvan njega pa zato mi je logično da nije baš sve greška/nepromišljenost dužnika.. krivica nije uvijek na jednoj strani, kao u mom primjeru.
 6. Značenje u postupku

  Ponukan odgovorima u ovršnim postupcima ovaj podforum mi izgleda najbliži mojem nastojanju u prikazivanju da većina ovršnih postupaka ne služe svrsi naplate nego još većem (nenaplativom) zaduživanju. Moderator je slobodan ga premjestiti ili izbrisati. Pojam dužnik je osoba koja koristi neku uslugu i za to bez problema uplaćuje novac. Pojam ovrsenik je osoba koja je koristila neku uslugu, ali se bahati i neće isplatiti dug, nego ga zakon prisili da se dug naplati. Obično bez problema i u roku od par mjeseci. Kod nas, dužnik postaje bez problema svatko, što je izričit problem provjere vjerovnika, i kad nastupi problem naplate, zakon dužnika "prekrsti" u pojam ovršenik. Ali, to nije ovrsenik koji neće platiti dug pa ga zakon prisili da se vjerovnik naplati, kako bi trebalo biti, nego ovršenik koji nema sredstava i vjerovnik/ovrhovoditelj se doslovno iživljavaju nad njim sve većim dugom a znaju ili su zakonski trebali znati stanje budućeg dužnika.
 7. POVRAT POSUĐENOG NOVCA

  Na tu adresu pošaljete pismo s povratnicom gdje tražite da vam xy vrati dug temeljem vašeg sporazuma s rokom od 30dana. Ako ne postupi tako da ćete poduzeti pravne korake. Vi imate dokaz koji vam treba, JB samo ovjerava potpise, da se radi o tim osobama ne i sadržaj.
 8. POVRAT POSUĐENOG NOVCA

  Imate adresu od xy i on/ona živi na toj adresi ?
 9. Značenje u postupku

  Razlog je taj, da sam u početku bio dosta ažuran u pokušaju naplate duga, raspitivao se gdje radi, stanuje, tražio kontakt, susret...,ali onda sam malo stao na loptu i još jednom razmislio cijelu situaciju od početka pa sam došao do zaključka da sam joj ja posudio novac bez ikakve prethodne provjere, ona me pitala ja sam rekao, izvoli, a ona je bila dužna kod puno ljudi koji su je tražili a zašto je mijenjala stan svaka 2 mjeseca mi je tek tada postalo jasno a i površno sam ju poznavao. Znači ja sam sebi priznao krivicu (smatram to dobrom osobinom) jer nisam detaljno ispitao njezino stanje, mogao sam ju npr. posjetiti na adresi, upoznati se s nekim od nje, detaljnije se raspitati kod koga radi, kako dugo, kolika joj je plaća, iskrslo bi više toga (kao što je kasnije) što bi me odvratilo od posuđivanja novca i naravno kad sam tražio novac natrag da se takve osobe "pjene" u smislu, pa što hoćeš, od kud da ti vratim, znao si da sam svima dužna itd.. što si mi posuđivao i ostalim izgovorima.
 10. Značenje u postupku

  O toj činjenici sam već naveo neke primjere (da ih ne ponavljam) koliku ulogu u dugovima ima nepromišljenost onih koji su se našli u problemu a koliko nepromišljenost vjerovnika, dužnik se ne nastaje sam nego kad vas vjerovnik zaduži. Tu se može sad raspravljati dugo raznim primjerima, npr. samac koji ima kredit za stan nema sufinanciranje od države za isti stan kojeg plaća kreditom obitelj sa djecom. Ako kasnije stekne obitelj taj samac je otplatio kredit bez sufinanciranja, dakle nije isti član društva ili kako ? No, moje pitanje je bilo
 11. Značenje u postupku

  Ujutro sam na kavi sreo nakon dužeg vremena par prijatelja iz školskih dana i nakon uvoda smo došli do uobičajenih pitanja kao npr.gdje radite..odgovori su bili na moje iznenađenje da svi rade, kod raznih privatnika, ali bez prijave i plaću za svoj rad dobiju na ruke. Pravio sam se neupućen zašto tako dok mi nisu objasnili da svi imaju razne ovrhe na računima, blokade, pa im je bolje tako, čista lova, koliko rade toliko im je plaćeno i da ima dosta takvih slučajeva a i privatnik "sretan" da uopće ima tko raditi. Ne gubi li time država ogromne novce za davanja,porez, zdrastveno, itd. radi ovršenih koji žele raditi i rade ?
 12. Kredit

  Ovo je bitno u osobnom stečaju. Cilj bi trebao biti da osoba nakon 3 godine od stečaja funkcionira na način kojim bi mogla otkupiti većinu svojih dugovanja, ima mogućnost štednje iz svojeg primanja i da ne ide opet u spiralu dugovanja, onda stečaj nema smisla, ali to ovisi o mnogim zakonima, radnim, socijalnim, ne samo o stečajnim i ovršnim. Npr. predsjednik Amerike, 50 cent i mnogi poznati (Walt Disney) su prijavili prije uspjeha, osobni stečaj.
 13. Kredit

  Kako su naveli ostali cijenjeni korisnici, postupak bi trebao biti brži i jednostavniji. Ako ste u nemogućnosti plaćati svoje obveze u nekom periodu od 90 dana, nemate imovine i primanja ili su premala da bi pratili standard, pokrili dugove, zakon države bi trebao tada omogućiti takvom potrošaču konkurs i da se uz primjenu pravilnog zakona o svim pravnim poslovima onemoguće takvi slučajevi u nekom broju.
 14. Kredit

  Ako ste u nemogućnosti podmiriti obvezu u roku od 90 dana je jedan od uvjeta osobnog stečaja koji bi trebao biti pojednostavljen a i u skladu sa zakonom o osobnom stečaju država u zapadnoj Europi, gdje se po usvojenom zahtjevu o konkursu postupak riješi unutar godinu dana. Da.
 15. Kredit

  Po logici je neostvarivo pokrenuti ovršni postupak protiv dužnika koji nema ništa, ali pravno ovrhovoditelj ishodi pravomoćno rješenje/presudu i onda čeka da dužnik stekne primanja/imovinu. Obično ta radnja ne zastarijeva. Vi bi trebali svakako preko sperbanke utvrditi tko vam je ovrhovoditelj, ovako vas i ja mogu nazvati i reći da zovem iz agencije i da ste dužni. Ako niste u mogućnosti uplaćivati a i nemate imovine, možete u miru tražiti najpovoljnije rješenje za vas.
 16. Kredit

  Tražite od Sperbanke da vam dostave dokumentaciju kome su prodali dug, Croatiji osiguranju ili sveiekonomi.
 17. Prisilna naplata duga

  U koju državu je otišao ?
 18. Značenje u postupku

  Tako je, a kod mene je bilo izvjesno, na osnovu štete i netočnih podataka, da predstavljam veliki rizik i nije me htjelo nijedno osiguranje.
 19. Značenje u postupku

  Tako je, interni propis koji je u službi sprečavanja štete a koji opet ima temelj u našem ZOO-u. Tim više, tim primjerom sam htio pokazati nelogičnost naziva ovrsenik kod kojeg se provodi prisilna naplata, znači kao kod mene, nisam htio platiti pa se obveza naplatila odmah prisilno. Na forumu čitam izjave ovršenika kod kojih se isto provodi prisilna naplata, ali obveza je nenaplativa pa mi je nejasno izraz prisilne naplate kod ovršenika bez imovine i kako je do obveze uopće moglo doći.
 20. Značenje u postupku

  Tim primjerom želim pokazati kako je pojam "ovršenik" smatran pravilno u jednoj državi. Znači ja sam mogao, ali nisam htio platiti, konkretno to staklo na autu, pa su se prisilno naplatili jer je zakon bio na njihovoj strani. Da nisam mogao platiti tu obvezu onda bi moralo doći do postupka gdje bi se utvrdilo da sam insolventan i utvrđivanje okolnosti na sozialdienstu zbog čega je do toga došlo jer ako radim i imam ostale pogodnosti sistema do ovrhe ne smije doći.
 21. Značenje u postupku

  Zakon, koliko pratim, će biti da se potrošač čim prije napravi dužnikom i zarobi ovršnim postupcima na kojem će se još više zarađivati u milijunskim iznosima a sve to ne u svrhu rješavanja duga. Bilo bi pravilno definirati pojmove, dužnik i ovršenik.
 22. Značenje u postupku

  Znači opet je sve u službi kapitala, još veće zarade na ovrhama nauštrb malih potrošača jer to poznato odvjetničko društvo uopće nije u radnoj skupini za novi ovršni zakon pa možemo pretpostaviti o kakvim je predlošcima zakona riječ upućenih ministarstvu pravosuđa.
 23. Značenje u postupku

  HSBC je isto poznat gdje dileri (kuriri) donose gotovinu na šalter banke u milijunskim iznosima (bio dokumentarac na TV), a bivši citibank sada citigrouop je uredno imao klijente optužene za terorizam... Želim prikazati koliko banke poštuju zakone.
 24. Tužba sutkinje

  Pravdu je većinom teško dokazati kad je to i borba protiv raznih pogodovanja i veza između suda i protustranke.
 25. Tužba sutkinje

  Imam. Otipkajte "kaznena prijava protiv varaždinskih sudaca" na Googlu. Hazud.
×