Jump to content

Wanksta

Korisnik
 • Broj objava

  878
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Sve što je Wanksta objavio

 1. Amex

  Javit će se.
 2. Doprinosi iz Austrije

  U HR nema staža više od 5,6g, jer je sa 25 otišla u A, jedino što su u A dobili invalidno dijete pa se briga o njemu možda računala kao staž. (nezgodno mi je to nju pitati)
 3. Problem sa savjetnikom na burzi

  Socijalna primanja tj.pravo na soc.primanje ovisi o tome dali ste na burzi samo u slučaju ako ste radno sposobni. Radno nesposobni niste na burzi, (ovisno o rješenju komisije) sva soc.prava i veća, vam ostaju, stoga komisija treba utvrditi vaš status.
 4. PBZ I EOS MATRIX

  ili 185.000 ?
 5. Amex

  Pošaljite karticu preporučeno, pa ih u pon-uto, nazovite kako vam piše, ako bude trebalo neki sporazum o plaćanju to će vam oni dostaviti, ovisno o tijeku tel.razgovora.
 6. Problem sa savjetnikom na burzi

  Vi ste ionako na centru i ne ostvarujete nikakva prava na burzi pogotovo ako ste radno nesposobni, a s rješenjem od komisije dobijete još veći iznos radi bolesti.
 7. Doprinosi iz Austrije

  Radila je par godina ( isto 5-6 ) u Hrvatskoj, prije nego se oženila i otišla u Austriju, koliko joj iznosi ta mirovina u Hrvatskoj, ne znam točno.
 8. Problem sa savjetnikom na burzi

  Kao potpuno radno nesposobni, niste raspoloživi za rad tako da burza nema ništa s vama u tom slučaju. Dok se to ne utvrdi rješenjima, vi ste na burzi. Poziv za komisiju radi utvrđivanja invalidnosti trebate ispoštovati da se utvrdi vaš status.
 9. Doprinosi iz Austrije

  Ne, samo je muž radio.
 10. Doprinosi iz Austrije

  Poštovani, Moja rođaka je radila u Austriji 4 godine i dobiva 40eur mirovinu isplaćivanu svaki treći mjesec (120.-eur) u HR na konto jer se kao ne isplati slati svaki mjesec. Baš sam razgovarao s njom u vezi upita. Dali je potrebno 15 godina staža, to mi nije znala reći.
 11. Amex

  Karticu pošaljite čim prije i po navedenom u raskidu ugovora, kontaktirajte ih u vezi plaćanja duga. Ako ne postupite po tome sljedeći korak je ovršni prijedlog.
 12. Doprinosi iz Austrije

  Ako je staž u Austriji evidentiran, ona ostvaruje pravo na mirovinu a ovisi o primanjima isplaćuje se za manje iznose svaki drugi mjesec. Najbolje da odete u mirovinski ured u vašem mjestu, tamo će vas informirati o daljnjem postupku, jer po vašim informacijama ona treba dobiti i zaostatke.
 13. Amex

  Prvo postupite kako su vam napisali, pošaljite karticu nazad pa ih za par dana kontaktirajte. Objasnite im situaciju, vi ne poričete dug i voljni ste plaćati.
 14. Amex

  Jeste li dobili rok za plaćanje i koliki je iznos ?
 15. Carinski prekršaj-odjava prebivališta

  Vi pokažite dokumente koji odgovaraju situaciji, a to je da niste, s prijavom privremenog odlaska iz RH, sa BiH dokumentima i autom, u prekršaju. Osobno sam imao slučaj prelaska jedne granice s prijateljem talijanske putovnice. Carinik/policajac nas nije pustio iz razloga da taj granični prijelaz nije međunarodni, da moramo ići na drugi prijelaz. No, on je izvadio HR putovnicu i tad je bilo sve u redu, prošli smo, znači najbolje da postupate najjednostavnije za vas.
 16. Carinski prekršaj-odjava prebivališta

  Odjavili ste ga iz razloga jer boravite u Skandinaviji na pa koristite uz BiH auto, BiH vozačku i BiH putovnicu prilikom prelaska granice. Smatram da je djelatnicima policije/carine između ostalog, posao da i udari pečat.
 17. Značenje u postupku

  Ako kome pomogne, upravo sam dobio informaciju od jedne agencije za naplatu potraživanja da oni kao odvjetnički ured i agencija za naplatu ne mogu pokrenuti postupak protiv dužnika privatnih osoba. (Dužnik je u CH, osim ako se radi obostrano o pravnoj osobi ) specialised in.txt
 18. Značenje u postupku

  Ponukan odgovorima u ovršnim postupcima ovaj podforum mi izgleda najbliži mojem nastojanju u prikazivanju da većina ovršnih postupaka ne služe svrsi naplate nego još većem (nenaplativom) zaduživanju. Moderator je slobodan ga premjestiti ili izbrisati. Pojam dužnik je osoba koja koristi neku uslugu i za to bez problema uplaćuje novac. Pojam ovrsenik je osoba koja je koristila neku uslugu, ali se bahati i neće isplatiti dug, nego ga zakon prisili da se dug naplati. Obično bez problema i u roku od par mjeseci. Kod nas, dužnik postaje bez problema svatko, što je izričit problem provjere vjerovnika, i kad nastupi problem naplate, zakon dužnika "prekrsti" u pojam ovršenik. Ali, to nije ovrsenik koji neće platiti dug pa ga zakon prisili da se vjerovnik naplati, kako bi trebalo biti, nego ovršenik koji nema sredstava i vjerovnik/ovrhovoditelj se doslovno iživljavaju nad njim sve većim dugom a znaju ili su zakonski trebali znati stanje budućeg dužnika.
 19. Amex

  Sa 1/6 kuće na vašem mjestu ne bih ništa poduzimao, iz razloga jer smatram da ćete dug podmiriti ili dogovorom ili prisilnim uplatama.(ionako uplaćujute) Raskid ugovora vam šalje strana kojoj ste dužni jer po raskidu ide obično rok od 15 dana za podmirenje pa tek potom se uključuje odvjetnik.
 20. Socijalno osiguranje

  Ugovor o socijalnom osiguranju je potpisan sa većinom zemalja i mjenja se/nadopunjuje svakih par godina. U vašem slučaju to znači, izbjegavanje dvostrukog oporezivanja (ako već u jednoj zemlji plaćate porez, no to nam je jasno) i isto tako korištenje zdravstvene zaštite u Hrvatskoj na osnovu Kanadskog osiguratelja (ako plaćate zdrastveno u Kanadi). Ako vam na isplati mirovine iz Kanade ne obračunavaju iznos za zdravstveno osiguranje, tj nemate njihovu zdravstvenu iskaznicu a u Hrvatskoj nemate radni staž, onda zdrastveno osiguranje plaćate u Hrvatskoj u već navedenom iznosu.(500-800kn)
 21. Problem sa savjetnikom na burzi

  Savjetnici sutra spomenite to što ste naveli, ako traje postupak utvrđivanja ne vjerujem da će ona poduzimati nešto u smislu da vas šalje na posao. Vjerojatno je i dobila kakav naputak od komisije.
 22. Iznošenje tajni

  Navedeni simptomi su posljedica stanja kojeg trpite, kojeg bi trebali promijeniti. Postoji zakon o mobingu, no to je procedura koja bi vas koštala živaca jer bi svaka omalovažavajuća riječ, postupak od nadređenih trebao biti evidentiran i dokazan od vas kroz neko duže razdoblje za pokretanje određenih radnji, tužbe. U praxi mi je nepoznato da je netko uspio u sporu, osim spora radi prekovremenih, nezakonitog otkaza i sl. što kod vas nije slučaj.
 23. Iznošenje tajni

  Raditi u takvom okruženju je katastrofa i navlači bolest a to govori o školovanju nadređenih, ja sam u jednoj firmi prilikom slične situacije kupio nadređenima knjigu o bontonu. Dobro da odlazite iz takvog okruženja.
 24. Socijalno osiguranje

  Da, na osnovicu za porez se plaća 15%, obično je premija 500-800 kn za inozemne umirovljenike. Pratite dali Canada dobiva socijalni sporazum sa HR pa na osnovu tog sporazuma možete zdrastveno biti osigurani u Canadi, kao što je slučaj sa Švicarskom od 2017, pitanje gdje vam je povoljnije. Pošto se porez skida u Canadi, ovdje ga ne plaćate.
 25. Socijalno osiguranje

  Ako nemate radni staž u HR, zdrastveno osiguranje trebate plaćati, (oko 600,00-kn mjesečno). Porez na mirovinu vam skidaju u Kanadi ?
×