Jump to content

Ispomoč u drugi grad


Zvrk1

Preporučene objave

Danas sam dobila radni nalog da idem na ispomoč u drugi grad udaljen 80 km od mog grada. Putovanje + posao 17 sati na dan sam i tako svaki drugi dan. S obzirom na to da sam samohrana majka jednog malodobnog djeteta, da li firma tim krši moja prava. Napominjem da idem ispomoč nešto što nemam rješenje. Rečeno mi je ako odbijem da mi je otkaz garantiran. Ovo je već 3 put da se mene šalje a ne one koji imaju stvarno rješenje tog posla ne. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da Vam poslodavac daje takve naloge da biste sami dali otkaz. No protiv svake odluke poslodavca, pa i one koja nije pisana, koja Vam je rečena usmeno, možete podnijeti zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa u roku od 15 dana od donošenja takve odluke, na koju poslodavac mora u roku od 15 dana odgovoriti, a ako ne odgovori ili odgovori negativno, možete pokrenuti radni spor. Predlažem da uputite takav pisani zahtjev poslodavcu s prijedlogom da se Vas više ne šalje jer putovanje na posao i s posla iziskuje previše vremena.

Međutim, ako to nije regulirano pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom kod poslodavca, sam Zakon o radu ne regulira pitanje odlazaka i dolazaka s posao, tako da teško mogu zamisliti na koju biste se normu pozvali glede toga.

No kažem, na neke poslodavce poticajno djeluje već upućivanje zahtjeva za zaštitu prava iz radnog odnosa, pa Vam poslodavac možda ubuduće izađe u susret.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija