Jump to content

Odštetni zahtjev i odvjetnik


ivano7

Preporučene objave

Poštovanje,

Imam pitanje glede mogućnosti odvjetnika da manipulira s odštetnim zahtjevom. Dakle sad ne bih o vrsti odštetnog zahtjeva već o mogućim zloporabama od strane odvjetnika. Kao prvo priznajem moju grešku kad sam potpisivamo punomoć odvjetniku potpisao sam u dobroj vjeri bjanko papir za punomoć. Budući on još nije podnio zahtjev jer predmet kao nije stigao u državno odvjetništvo zanima me može li on podnijeti odštetni zahtjev bez mojeg znanja i tražiti isplatu na svoj račun (umjesto moj) na osnovi ovoga što sam napisao, tj. bjanko punomoći koje sam mu dao na početku?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zapravo se radi o imovinskopravnom zahtjevu u kaznenom postupku? Ili zahtjevu za mirno rješenje spora s državom? Tko je štetnik? Netko tko je prema Vama počinio kazneno djelo? 

Uobičajeno je potpisivanje bjanko punomoći, na kojoj doduše, uobičajeno stoji da odvjetnik može umjesto stranke primati novac, ali ako se radi o kaznenom postupku i nekome tko će Vam nevoljko isplatiti štetu po imovinskopravnom zahtjevu, neće to biti tako brzo, tim više što kazneni sudovi obično imovinskopravne zahtjeve upućuju na parnicu.

Da odgovorim na Vaše pitanje: mogućnost za manipulaciju postoji, ali Vi možete kontrolirati sve poteze Vašeg odvjetnika tako da ćete vršiti uvid u spise kod državnog odvjetništva i suda, tražiti od njega svu dokumentaciju koju dobije od državnog odvjetništva i suda, sudjelovati na raspravama uz njega i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o odštetnom zahtjevu iz prometne nezgode koju je skrivio drugi vozač. U svakom slučaju koliko sam shvatio on može poslati odštetni zahtjev a da ja ne znam uopće za to. I kako mogu imati uvid u sudske spise ako je sud 400 km udaljen. Mogu li se nekao identificirati preko telefona ili postoji mogućnost preko sustava e-građani?
Zapravo trebao bih tražiti od njega da vidim tužbu (zahtjev)? Piše li na njoj već komu se isplaćuje novac ili kako?
Hvala opet..

uređeno: od ivano7
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija