Jump to content
Violetamini

Prijava prebivališta djeteta

Preporučene objave

Nalazim se u specifičnoj situaciji. Ja i moje izvanbračno dijete smo prijavljene na prebivalištu kod moje majke koja sad prodaje kuću i moramo naći drugo rješenje.Muž je prijavljen na selo kod svojih, gore se možemo i mi prijaviti ali ne znam kako bi onda djevojčicu upisala u školu u gradu u kojem živimo kao podstanari. Vlasnica stana nas ne želi prijaviti, možda bi razmislila o boravistu, ali znam da se više od dvije godine ne mogu prijavljivati na istoj adresi. Pa me zanima mogu li prijavit prebivaliste u suprugovih, a boraviste u ovom stanu pa djevojcici produzivat radi skolovanja. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 1 minutu, Violetamini je napisao:

Pa me zanima mogu li prijavit prebivaliste u suprugovih, a boraviste u ovom stanu pa djevojcici produzivat radi skolovanja. 

Možete, ovo bi bilo rješenje problema.

Inače, dijete se u pravilu upisuje u najbližu osnovnu školu, ali ga uz odobrenje ravnatelja možete upisati i u drugu školu. Ukoliko Vas najmodavka ne bi prijavila kao osobe s boravkom, možete razgovarati s ravnateljem i vidjeti da li je moguće upisati dijete uz njegovo odobrenje, a da to ne izaziva povećanje broja razrednih odjela. Svakako, nakon ovakvog upisa, dužni ste izvijestiti školu kojoj Vaše dijete pripada prema upisnom području da ste odabrali drugu školu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici×